Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Günümüzde… Dijitalleşmenin nimetleri var. Elimizdeki cep telefonundan alışverişimizi ve şubeye gitmeden bankacılık işlemlerimizi yapabiliyoruz.
Kişilerin yanı sıra…
Kurumlar işlemlerini artık dijital ortamda gerçekleştiriyorlar. Sanayide ve iş dünyasında işlemler dijital veriler üzerinden yürüyor.
Fakat…
Bunun getirdiği sorunlar da bir gerçek. Örneğin, son yıllarda gündemimize siber güvenlik kavramı girdi. Bazen yine dijital yollardan elde edilen kişisel veriler ortaya dökülüp ticari kazanca dönüşüyor, kurumların bilgileri yayılıyor.
Hatta…
Devletleri durduran korsan saldırı haberleri sık sık karşımıza çıkıyor.
Nitekim…
Geçen hafta yaşanan küresel kesintilerle İran’da odada füzeyle vurulan Hamas Lideri Haniyye suikastı bile siber güvenliğin önemini gösteriyor.
O bakımdan…
Günümüzde siber güvenlik en önemli sorun. Türkiye’nin, en çok siber saldırı alan ülkeler listesinde üçüncü sırada olması da dikkat çekici.
İşte…
Bu alanda Bursa’da bir dernek kuruldu. Henüz 6 aylık olan Bilgi İletişim Güvenliği Uyum ve Siber Dayanıklılık Derneği Başkanı Cem Hacızade ile Kurumsal İletişim Sorumlusu Mustafa Sönmezay konuğumuz oldular.
Sohbette…
Başkan Hacızade kritik bir noktaya dikkat çekip iş dünyasına kritik uyarı yaptı:
“Bilgi iletişim sistemlerindeki donanım ve aktarım organları güvenliğiyle, güvenli ortamlar yaratılması ve bu ortamların güvenli olmasını sağlayan Avrupa Birliği Siber Dayanıklılık Yasası 2027’de yürürlüğe girecek. Tüm kamu kurumları ve üretim sektörleri, özellikle de ihracat yapan şirketler için çok önemli kriterler ortaya çıkacak.”
Şunun altını çizdi:
“Yasayla çok büyük şirketlerin dahi ihracat yapamayıp kıpırdayamaz hale gelmeleri söz konusu.”
Nedeni şu:
“Çünkü bu yasa; hem sistemlerin kendi güvenliğini, hem ürettikleri dijital ürünlerin içindeki yazılımların donanım güvenliğini önemsiyor.”