Bursa kaç bakan çıkardı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini onayladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu kabineyi açıkladı.

Bursa kaç bakan çıkardı?

1 Kasım seçimleri sonrası tek başına iktidar olan AK Parti’de yeni kabine açıkladı.

Efkan Ala ve Mehmet Müezzinoğlu kabinede yer bulan Bursa milletvekilleri oldu.

Müezzinoğlu yeniden Sağlık Bakanı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 64. hükümette yeniden Sağlık Bakanlığı görevine getirildi.

 

9 Ocak 1955’te Batı Trakya Gümülcine’de doğan Müezzinoğlu, çocukluk ve gençlik yıllarını Rumeli’de geçirdi.

 

Müezzinoğlu, 1970 yılında İstanbul’a geldi. Lise tahsilini İstanbul İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra Batı Trakya’ya döndü. Genç bir doktor olarak ideallerini gerçekleştirmenin ancak ata vatanında mümkün olduğunu düşündüğünden, 1983 yılında Meriç Nehri’ni aşarak Türkiye’ye iltica etti.

 

1983-1986 yılları arasında İstanbul Haseki Hastanesinde iç hastalıkları ihtisasını tamamlayan Müezzinoğlu, 1986 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu.

 

Müezinoğlu, aktif siyaset hayatına 1992 yılında Refah Partisi’nde katıldı. AK Parti’nin kuruluş çalışmalarında yer aldı ve İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

 

2002 – 2007 yılları arasında AK Parti İstanbul İl Başkanı olarak görev yaptı. 2007 Genel Seçimlerinde İstanbul, 2011 Genel Seçimlerinde Edirne’den milletvekili seçilen Müezzinoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 57. Sağlık Bakanı oldu. 2014 yılında Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından tekrar Sağlık Bakanlığı görevine atandı.

 

2007 seçimlerinde İstanbul, 2011 seçimlerinde Edirne, 2015 seçimlerinde ise 25. dönem Bursa milletvekili seçildi.

 

Avcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Batı Trakya Eğitim Kültür Vakfı ve Balkan Medeniyeti Derneğinin Kurucu üyesi, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğinin üyesi olan Müezzinoğlu, orta düzeyde Yunanca ve İngilizce biliyor. Müezzinoğlu, evli ve 2 çocuk babası.

 

“Şehir hastanelerinin temelini attı” 

 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaklaşık üç yıllık bakanlığı döneminde de birçok önemli projeye imza attı. Kamu-özel ortaklığıyla gerçekleştirilen şehir hastanelerinin temeli bu dönemde atıldı. Müezzinoğlu’nun başlattığı 30 ildeki 34 şehir hastanesinin tamamlanması için çalışmalar devam ediyor. 18 şehir hastanesinin sözleşmesi imzalanırken, 7 projenin finansal kapanış töreni gerçekleştirildi. Avrupa’nın en büyük hastanelerinden biri olan Bilkent Şehir Hastanesi ile Mersin Şehir Hastanesinin 2016 yılı Haziran ayında hizmete açılması planlanıyor. 

 

Efkan Ala İçişleri Bakanlığı görevine getirildi

 

AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, 64. Hükümette İçişleri Bakanlığı görevine getirildi.

Erzurum’un Oltu ilçesinde yaşayan 8 çocuklu ailenin, en büyük çocuğu olan Efkan Ala, 1965 yılında dünyaya geldi. Annesi’nin “büyümüş de küçülmüş” diye tanımladığı Ala, çocukluk ve gençlik yıllarında sakin ve ağır başlılığı ile dikkati çekti. 

İlkokulu bitirdikten sonra 1976 yılında İmam Hatip Lisesi’ne kaydolan Ala, yaz aylarını ise Zonguldak Ereğlisi’ndeki akrabalarının yanında geçirdi.

İnşaat ustası bir babanın oğlu olan Ala, okuma alışkanlığını ise babası sayesinde kazandı. Ala, gençlik yıllarında Cemil Meriç, Necip Fazıl, Kemal Tahir, Peyami Safa, Sezai Karakoç, Arif Nihat Asya, İbni Haldun, İbni Rüşd gibi yazarların eserlerini okudu. 

Ala, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde okurken, yurtta kaldı. Eşiyle de aynı dönem katıldığı bir konferansta tanışan Ala, bu fakülteden 1987 yılında mezun oldu.

Diyarbakır Valiliği

Efkan Ala, 4 Eylül 2004’te Diyarbakır Valiliği’ne atandı. Batman’dan Diyarbakır’a 500 araçlık konvoyla gelen Ala, Diyarbakır’da DTP’li belediye başkanları tarafından törenle karşılandı. 

Diyarbakır Valiliği döneminde sıra dışı bir yönetim anlayışı izleyen Ala, Gaffar Okan’ın suikast edilmesiyle ortaya çıkan boşluğu doldurabilmek amacıyla yaptığı çalışmalarla devlet ile vatandaş arasında yeni köprüler kurdu.

Ala, Diyarbakır’da çocukların İstanbul’daki kapkaç çetelerine yönlendirilmesini önlemeye dönük hayata geçirdiği proje ile Ankara’nın da dikkatini çekti. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilin valisiyle yaptığı bir toplantıda Ala’yı “örnek vali” gösterdi.

10 Eylül 2007 tarihinde Başbakanlık Müsteşarlığı görevine getirilen Ala, 17 Aralık 2013’te gerçekleştirilen yolsuzluk operasyonunda görevinden istifa eden İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yerine Başbakan tarafından 25 Aralık 2013’te İçişleri Bakanı olarak atandı.

Bakanlık görevi süresince Paralel Devlet Yapılanmasıyla etkin şekilde mücadele eden Ala, İç Güvenlik Paketi’nin hazırlanmasına da öncülük etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X