‘Bursa kanserle mücadelede önde’

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, kanserle mücadele ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

‘Bursa kanserle mücadelede önde’

Bursa Kanser Kayıt Merkezi istatistiklerine göre Bursa’da her yıl 5 bin 500 ile 6 bin 500 kişi arası vatandaşa kanser teşhisi konulduğunu bilgisini veren Dr. Akan, “Bu istatistiklere sahip şehrimizde kanserle mücadele birinci ve ikinci basamakta başarılı bir şekilde verilmektedir” dedi.

Bursa’da sağlık yatırımlarıyla birlikte kanser tedavisinde önemli başarılara imza atılacağını belirten Dr. Akan, “Özellikle 3’üncü basamak sağlık hizmetleri anlamında bu bölgede ciddi bir ihtiyaç var. Üniversite hastanemiz bu anlamda hizmet veriyor ama 5 milyonluk nüfusa yetişmesi mümkün değil. Halen inşası süren 1250 yatak kapasiteli Bursa Şehir Hastanesi’nde 264 yatak kapasiteli onkoloji bölümü olacak ve bu bölümde üniversite hastanesi niteliğinde hizmet verilecek. Kanser tanı ve tedavisinde ön planda olan şehrimiz, yatırımlarımız tamamlandığında uluslararası standartlara kavuşacak. Diğer taraftan yaklaşık 5 milyon interlanda sahip ilimiz özel sektörde de kanser tedavisinde önemli bir yere sahip ” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X