Bursa karla mücadele ediyor

Nilüfer Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü karla mücadele ekipleri, kar yağışının etkisini göstermesiyle birlikte sahaya çıktı. Karla mücadele için oluşturulan ekipler, yaklaşık 110 personelle iki vardiya halinde 24 saat ilçe genelinde görev başında.

Bursa karla mücadele ediyor

Ekipler, greyder, beko loder ve kamyonlardan oluşan araç ve makine ile ilçenin kardan etkilenen bölgelerinde yol açma ve tuzlama çalışması yapıyor. Araç ve makinelerle kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde tuzlama yapan ekipler greyderle de yol açıyor. Ekipler özellikle Kuruçeşme, Güngören, Kayapa, Unçukuru, Maksempınar gibi kırsal mahallelerin kapanan yollarını açmak için seferber oldu.

Mevkiciler de kentin çeşitli noktalarında yaya ulaşımını kolaylaştırmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Nilüfer halkının ulaşımını kolaylaştırmak için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, karla mücadele ekiplerinin 24 saat aralıksız görev yaptıklarını dile getirdi.

 

OSMANGAZİ

 

Kar yağışının etkisini artırması ile birlikte önceki akşam gece geç saatlerden itibaren koordineli bir şekilde çalışma başlatan Osmangazi Belediyesi, ilçe merkezi, ana arterler, mahalle ve yayaların geçiş güzergahlarını kardan temizlenirken, yollarda meydana gelebilecek buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.

 

60 personel günde 3 vardiya olarak 24 saat görev yaparken, 17 iş makinesi, 1 tuz aracı, 2 kar küreme ve tuz serpme aracı, 2 kar küreme aracı da bu mücadelede kullanılıyor.

Yürütülen mücadele çalışmaları kapsamında ilk ekip, 08.00 ile17:00 saatleri arasında görev yapıyor. İlk vardiyada 3 greyder ve 17 iş makinesi ile 5 adet elle kar küreme ve tuz ekibi hazır bulunduruluyor. Akşam 16.00 ile 24.00 saatleri arasında 1 greyder, 2 iş makinesi ile 2 adet elle kar küreme ve tuz ekibi, gece 24.00 – 08.00 saatleri arasında ise 1 greyder, 2 iş makinesi ile 2 adet elle kar küreme ve tuz ekibi yolları açık tutabilmek için çalışıyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, karla mücadele çalışmalarını koordineli bir şekilde aralıksız sürdürdüklerini ifade ederek, “Karla mücadele için hazırlıklarımızı aylar öncesinden tamamladık. Vatandaşlarımızın günlük hayatlarında aksamalar yaşamaması için gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Öncelikli olarak trafiğin yoğun olduğu bölgelerde kar temizleme ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yaptık. Ekiplerimiz, vatandaşların sorun yaşamaması için vardiya sistemiyle gece gündüz özverili bir şekilde çalışıyor” dedi.

 

BAŞKAN EDEBALİ KAR NÖBETİNDE

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali gece yarısından sonra, ilçedeki yolların kapanmaması için teyakkuza geçen Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yol açma ve tuzlama çalışmalarını yerinde denetledi.

 

İlçe genelinde ulaşımda herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, ” Daha ulaşılabilir Yıldırım için Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizle 24 saat boyunca çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için 4 adet kar küreme, 8 robot, 6 kepçe, 2 greyder, 1 tuz nakil aracı, 1 yükleme aracı ve 100 kişilik personelimizle kapanan yollara anında müdahale ediyoruz” dedi.

Yıldırım’da geçen sene olduğu gibi yapılan çalışmalarla bu sene de sorunsuz bir kış mevsimi geçirmek için gerekli tüm önlemlerin alındığının altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yoğun kar yağışı özellikle ilçemizin üst mahallelerinde ulaşımı aksatıyor. Merkezimizde 24 saat boyunca elektronik ortamda harita üzerinde çalışmalarımızı takip ediyoruz. Ekiplerimiz mahallelerimizde ara vermeden faaliyet gösteriyor, büyük bir gayretle çalışıyorlar. Hem kar küreme hem de tuzlama çalışmalarıyla ana arterleri trafiğe açık tutuyoruz” diye konuştu.

 

Yollardaki buzlanmayla birlikte yaşanabilecek sorunların önüne geçmek için de tedbirler aldıklarını belirten Başkan Edebali, “Yıldırım Belediyesi olarak okullara, hastanelere ve muhtarlıkların tümüne 100’er torba tuz bıraktık. Vatandaşlarımızın ulaşım imkânlarını kolaylaştırmak için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X