‘Bursa kırsal kalkınmada da öncü olacak’

Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınma projeleri kapsamında Mustafakemalpaşa’da yapımı tamamlanan ‘Ovaazatlı Biber, Sebze ve Meyve Kurutma Tesisi’, törenle hizmete açıldı.

‘Bursa kırsal kalkınmada da öncü olacak’

Büyükşehir Belediyesi, sulama göletleri, çiftçiye ekipman desteği, kırsal yerleşim alanlarına hizmet binaları ve ürün toplama merkezleri ile 17 ilçede başlatılan kırsal kalkınma hamlesini sağlam adımlarla sürdürüyor. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafakemalpaşa İlçesi Ovaazatlı Mahallesi’ne kazandırılan biber kurutma tesisi de törenle hizmete açıldı.

“ÜRETİCİ DAHA ÇOK KAZANACAK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Ovaazatlı’da yapımına Özel İdare tarafından başlanan biber kurutma tesisini, yeni yasa ile Özel İdare’nin kapatılmasının ardından Büyükşehir Belediyesi olarak biz tamamladık. Yoğun bir çalışmayla tesisin eksiklerini tamamladık. Üreticilerimizin ürünlerini taze olarak kısa vadede pazarlamanın yanında artık kurutup, ambalajlayarak daha uzun vadede dünya pazarlarına sunma imkanı bulacak. Ovaazatlı’ya kazandırdığımız bu tesis, bölgeye değer katacak” diye konuştu. Başkan Altepe, kırsal kesimden göçün önlenmesini önemsediklerini vurgulayarak, “Büyükşehir Belediyesi olarak yetkilerimizi en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Bütünşehir uygulaması ile de tüm ilçelerde çalışmalarımız sürüyor. Tüccara itibar, devlete istikrar lazım. Bursa, üreten ve kalkınan bir şehir, her alanda gelişme var. Kırsal kalkınmada da Bursa öncü olsun istiyoruz” dedi.

TARİHİ GÜN

Mustafakemalpaşa Belediyesi Başkanvekili Mehmet Atılgan da Bursa’yı marka kent noktasına taşıyan Başkan Altepe’ye teşekkür ederek, Ovaazatlı’da tarihi bir gün yaşandığını söyledi. Atılgan, tesisin, bölgenin istihdamına katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Ovaazatlı Mahallesi Muhtarı Alaattin Ata da hizmetlerinden dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Ovaazatlı biber kurutma tesisindeki çalışmalar kapsamında, mevcut 1450 metrekarelik fabrikanın zemin epoksi ile kaplaması yapıldı, fabrika etrafı çevre betonarme duvarları düzenlendi ve yaklaşık 5000 metrekarelik alan sert zeminle kaplandı. Mevcut 250 metrekarelik fabrika yanındaki eski yapının çatısı ile tüm ince işlerin yapımı da gerçekleşti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X