Bursa kıyılarındaki büyük tehlike! Dikkat 2,5 derece arttı…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Marmara Denizi’ni kaplayan müsilajın nedenleriyle ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı…

Bursa kıyılarındaki büyük tehlike! Dikkat 2,5 derece arttı…

Pazar günü Marmara Denizi’ne kıyısı olan 7 ilin yöneticileriyle önemli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Aktaş, şunları söyledi:

“7 ilin belediye başkanları ki, bunların 6’sı büyükşehir, Çevre Bakanı Murat Kurum başkanlığında toplandık. Müsilaj konusunu tüm detaylarıyla masaya yatırdık. Müsilaj oluşumuna etki eden 17-18 neden var. Evsel atıktan sanayi atığına, gemilerden termik santral sularına… Termal sular bile buna dahil. Ancak asıl neden deniz suyunun 2,5 derece ısınmış olması. Toplantıda, yapılacakları 22 maddede sıraladık. Bunlara yoğunlaşacağız.

Denizin yüzeyi ana sorun değil. Temizlik çalışmasını başlatmak için gittiğimiz Gemlik’te o gün yüzeyde müsilaj bulamadık. Esas aşağısı berbat durumda. Eskiden çöpler kıyıdan absorbe olup giderdi. Şimdi her şey müsilaja takılıp kalıyor. Evsel atığı arıtmada en iyi kentlerden biriyiz. Orhangazi, İznik ve Karacabey’de sıkıntımız var. Oralarda kısa sürede revizyon yapacağız.”

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X