‘Bursa Litvanya için büyük şans’

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Audrius Brüzga’yı ağırladı.

‘Bursa Litvanya için büyük şans’

Ziyarette konuşan Altepe, gelişen Türkiye’nin en önemli ayaklarından birinin Bursa olduğunu kaydetti. Yaklaşık 3 milyon kişilik şehrin üretim anlamında İstanbul’dan sonra ikinci geldiğini ve yıllık 25 milyar dolara yakın ihracat rakamına ulaştığını belirten Başkan Altepe, kentin özellikle otomotiv, otomotiv yan sanayi ve tekstil sektörlerinde öne çıktığını ifade etti.

 

Son dönemde Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde yapılan atılımlarla sanayinin yüksek teknolojili ürünlerle tanıştığını, tramvay ve metro üretimlerinin tamamının yapılabilir hale geldiğini, uçak üretimiyle alakalı da çok ciddi adımlar atıldığını kaydeden Altepe, “Tüm sektörlerdeki birikimlerimizi Litvanyalı dostlarımızla paylaşmaya, birlikte kazanıp birlikte yol almaya hazırız. Yeter ki adımlar atılsın” dedi.

YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Audrius Brüzga da Bursa’yı yakından takip ettiklerini bildirdi. Kentin son dönemlerde atılan dev adımlarla adeta kabuğunu kırdığını, dünya çapındaki yatırımlarla adından sıkça söz ettirdiğini söyleyen Brüzga, “Kentin hızlı büyümesindeki en büyük payın Sayın Altepe’ye ait olduğunu biliyoruz. Ürünlerinizi iyi biliyoruz. Özellikle tekstil, otomotiv ve beyaz eşya sektörlerindeki üretimlerini çok iyi biliyoruz. İşbirliği için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X