Bursa lojistik merkezi olacak

BTSO Meclisi, ‘Lojistik Köy Projesi’ni hayata geçirebilmek için tek ortaklı sermaye şirketi kurulması kararı aldı. Oda’nın Başkanvekili İsmail Kuş, bu adımın maliyetleri düşüreceğini söyledi.

Bursa lojistik merkezi olacak

ASLIHAN AYDIN

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Bursa’yı lojistik merkezi yapacaklarını söyledi. 

Oda’nın önceki akşam gerçekleştirilen meclis toplantısında, üyelerin lojistik maliyetlerini minimize etme ve Bursa’nın taşımacılık imkanlarından fayda sağlanması amacıyla ‘Lojistik Köy Projesi’ni hayata geçirebilmek için tek ortaklı sermaye şirketi kurulması kararı alındı. Burada konuşan BTSO Başkanvekili İsmail Kuş, “Bursa’da üretim bölgeleri ile beraber lojistik ağ oluşturacağız. Üyelerimizin bu konudaki maliyetlerini düşürmeyi ve ihracatlarına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. İnşallah Bursa’yı lojistik merkezi yapacağız” dedi. 2016’nın zor bir yıl olduğunu hatırlatan Kuş, “Buna rağmen alnımızın akıyla atlattık. Bundan sonra da dünyanın dört bir yanını gezmek ve insanları buraya getirmek için mücadelemizi göstereceğiz. Bize düşen ne varsa yapmaya da hazırız” ifadelerini kullandı.

KAYIT MASRAFI DÜŞTÜ

İsmail Kuş, yatırım ortamının iyileştirilmesi adına yeni kurulan sermaye şirketlerinin 600 liraya ulaşan ticaret ve sanayi odası kayıt masraflarının 250 liraya düşürüldüğünü hatırlatarak, “Bizler de bu desteği yeni şirket kuran tüm üyelerimize sunuyoruz. Şirket kuruluşlarında Oda’mıza kayıt masraflarını, tüm üyelerimizi kapsayacak şekilde 250 liraya indirdik” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X