Bursa, Makedonya için seferber oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yaşanan ve 20’den fazla kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketinin yaralarını sarmak için bölgeye gıda, giyim ve temizlik malzemeleri gönderme kararı aldı.

Bursa, Makedonya için seferber oldu

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yazılı açıklamasında, sel felaketinin özellikle dar gelirli Müslümanların yaşadığı Üsküp, Kumanova ve Hasanbeg’i etkilediğini belirtti.

 

Felaket haberini alır almaz Marmara Belediyeler Birliği ile Bursa’yı harekete geçirdiklerini ifade eden Altepe, “Tüm üyelerle irtibat kurarak gerekli ihtiyaç maddelerini toparladık. İnşallah toplanan yardım malzemelerini yarın itibarıyla yola çıkartıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Altepe, dostluğun kötü günde belli olduğunu ve sıkıntı yaşayan Müslümanlara ilk uzatılan el olmanın sorumluluğunu taşıdıklarını aktararak, şunları kaydetti:

“Şu andaki bilgilere göre 20’nin üzerinde ölen var. Bu sayının 40’ın üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Ölenlere Allah’tan rahmet, geride kalanlara büyük geçmiş olsun diyorum. Allah bu tür felaketlerden bizleri ve kardeşlerimizi korusun. Şu anda bölgede su, un, yağ, şeker, tuz, makarna, pirinç, temizlik maddeleri, bebek bezi ve battaniye eksikliği had safhada. Bu konuda hassasiyet gösteren tüm kişi ve kurumlardan Büyükşehir Belediyesi olarak başlattığımız kampanyaya destek olmalarını bekliyoruz. Toplanan yardımlar oradaki kardeş belediyelerimiz eliyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X