Bursa mega inşaat projeleriyle şekillenecek

Bursa’nın kentsel dönüşümün arifesinde olduğunu dile getiren İMSİAD Başkanı Mescioğlu, söz konusu dönüşümün mega inşaat projesi ciddiyeti ile ele alınması gerektiğini ifade etti.

Bursa mega inşaat projeleriyle şekillenecek

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş adamları Derneği (İMSİAD), dünyanın en büyük orta açıklıklı 4’üncü asma köprüsü özelliğini taşıyan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nün inşaatına teknik gezi düzenlendi.

İMSİAD üyeleri, tekne ile Güney Kulesi, Kuzey Kulesi, Güney Ankraj Bloğu ve Kuzey Ankraj Bloğu’nda devam eden çalışmaları denizden inceledi. İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, teknik inceleme gezilerine büyük önem verdiklerini söyledi.

Mescioğlu, ”Bursa’da kentsel dönüşümün arifesinde olduğumuz şu günlerde tek gündemimiz afetlere karşı vatandaşlarımızı nasıl güvenli konut sahibi yapabiliriz olmalı. Biz İMSİAD olarak, Bursalıları güvenli konutlara kavuşturacak olan kentsel dönüşümün bir mega inşaat projesi ciddiyeti ile ele alınması gerektiğine inanıyoruz. Bunun için de, İMSİAD’ın mega konut projeleriyle şekillenecek olan Bursamız’ın kentsel dönüşümü öncesinde kendimiz mega inşaat projelerini geziyoruz” dedi.

ÖMRÜ 100 YIL OLACAK

İnceleme gezisi öncesi Yalova Hersek Burnu’ndaki şantiyede gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili sunum yapan Eğitim Başmühendisi Ahmet İrfan Ünal, proje kapsamında 1 Asma Köprü, 187 Alt Geçit, 66 Üst Geçit, 84 Köprü, 37 Viyadük, 727 Menfez, 3 Tünel, 26 Kavşak, 16 Servis Alanı ve 10 adet Bakım İşletme Tesisi’nin yapılacağını söyledi. Ünal, ”Yapımı devam eden asma köprü tamamlandığında, daha önce Körfez etrafında dolaşılarak 1 saat 20 dakikada alınan 90 km’lik mesafe, 6 dakika ve 2682 metreye düşecek. Yapının tasarım ömrü ise 100 yıl” diye konuştu.

BURSA’YA DEĞER SAĞLAYACAK

Teknik gezinin ardından yapımı devam eden Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolunu kullanarak Bursa’ya dönüş yapan İMSİAD üyeleri, bu sırada Türkiye’nin en uzun otoyol tüneli olan Samanlı Tüneli’nde incelemelerde buldular. Üyeler, burada yetkililerden tünelin yapım aşamaları ve tamamlandığında sağlayacağı faydalar hakkında bilgi edindiler. Dernek üyeleri, körfez geçişini sağlayacak projenin Bursa’ya çok büyük katma değer sağlayacağını vurguladılar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X