Bursa mehteri Ukrayna’yı salladı

Ukrayna’nın Sumi şehrinde bu yıl 15’incisi düzenlenen Askeri Bandolar Festivali’ne katılan Bursa Uludağ Mehter takımı, çaldığı marşların yanı sıra kostümleriyle de ilgi odağı oldu.

Bursa mehteri Ukrayna’yı salladı

Dünyanın en eski askeri bandolarından biri olan mehter, farklı ülkelerin askeri bandolarının katıldığı 15. Ukrayna Askeri Bandolar Festivali’nde en çok ilgi gören grup oldu. Festivale 40 kişilik ekiple katılan Bursa Uludağ Mehter Takımı, Ukrayna sokaklarını coşkulu Türk marşları ile inletti. Ukraynalılar, seslendirdiği marşların yanı sıra kostümleriyle de büyük beğeni toplayan mehter takımının bol bol fotoğrafını çekti.

Festival sorumlusu General Nikolay Feodoroviç Derkaç, Türk mehter takımının bu festivalde olmasının kendileri açısından onur verici olduğunu belirterek, Ukraynalıların gönlünü kazanan mehteri her yıl görmek istediğini söyledi. Bursa Uludağ Mehter başı Şaban Gülşen de 40 kişilik mehter takımı ile katıldıkları festivalde halkın kendilerine gösterdikleri saygı ve sevginin son derece onur verici olduğunu söyledi.

Final günü Sumi stadında gerçekleştirilen gösteride mehter takımından Ali Osman Mirza ve İsmail Akif’in Ukrayna yöresel şarkısı Marusya123’ü söylemesi Ukraynalılardan büyük alkışını aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X