Bursa merkezli 3 ilde FETÖ operasyonu: 12 gözaltı

Bursa merkezli 3 ilde, FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonda, aralarında doktor ve öğretmenlerin de bulunduğu 12 şüpheli gözaltına alındı.

Bursa merkezli 3 ilde FETÖ operasyonu: 12 gözaltı

BÜLENT CİVANOĞLU / OLAY

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince Fetullahçı Terör Örgütü’nün öğretmen ve doktor yapılanmasına yönelik Bursa, İzmir ve Afyonkarahisar’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, 12 kişi gözaltına alındı.

Operasyonun düzenlendiği adreslerde yapılan aramalarda, içinde güncel kurban bağış listelerinin de yer aldığı çok sayıda örgütsel doküman ve 1 dolar ele geçirildi.

 

Örgütün doktor yapılanması içinde yer alan ve kendini gizleyen bir şüphelinin de örgütsel faaliyetleri deşifre edildi. Şüpheli doktorun halen kamu hastanesinde çalıştığı, örgütün yapılanmasında üst yönetici konumunda olduğu ve Bylock görüşmelerini ise bir başka örgüt üyesi üzerinden yaptığı tespit edildi.

 

Şüphelilerin örgütün haberleşme aracı olan “Bylock” programını kullandıkları ve bazılarının da FETÖ elebaşının talimatıyla Bank Asya’yı kurtarmak amacıyla bankaya para yatırdığı belirlendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X