Bursa merkezli 3 ilde FETÖ operasyonu: 18 gözaltı

Bursa merkezli 3 ilde yapılan FETÖ operasyonunda, örgüt üyesi oldukları ve ‘ByLock’ uygulaması kullandıkları belirlenen 18 kişi gözaltına alındı.

Bursa merkezli 3 ilde FETÖ operasyonu: 18 gözaltı

Bülent CİVANOĞLU

Bursa İl Emniyet Müdürlüğünce Bursa merkezli 3 ilde (Erzurum, Bitlis ve Ş.urfa) eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonda; önceki yıllarda Bursa’da terör örgütünün sözde “insan kaynakları” sorumlusu olarak faaliyet göstererek devletin anayasal kurumlarına örgüt mensuplarını kriptolamak suretiyle sızdırarak yerleştiren ve hakkında yakalama kararı bulunan aranan terörist Semih (K) Necati Uysal isimli şahıstan ele geçirilen dijital veriler üzerinde yapılan analiz ve inceleme çalışmalarından FETÖ/PYD terör örgütünün Bursa’da hiyerarşik yapılanması içerisinde, terör örgütünün okullarında, dershanelerinde, şirketlerinde, üniversitesinde ve diğer bazı birimlerinde terör örgütü adına imam, abi ve bazı sıfatlar altında görev yaptıkları tespit edilen 24 kişi hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda  bulunulmuş, Başsavcılık tarafından şahıslar hakkında gözaltına alma talimatı verilmiş olup, toplam 18 kişi gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne intikal ettirilmiş ve haklarında adli işleme başlanılmıştı.  

Ayrıca bu şahısların tamamının terör örgütünün gizli haberleşme sistemi olan illegal ‘ByLock’ programını kullandıkları tespit edilmişti. Şahıslar yarın sabah 07.30 da Fomara’dan adliyeye sevk edilecekler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X