Bursa merkezli ‘ByLock’ operasyonunda 10 tutuklama

Bursa merkezli 8 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 4. sınıf emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu daha önce görevden uzaklaştırılan 76 polisten 14’ü adliyeye sevk edildi. Şüphelile

Bursa merkezli ‘ByLock’ operasyonunda 10 tutuklama

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ndeki işlemleri tamamlanan 14 polis adliyeye sevk edildi. Zanlıların 10’u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 4’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Gözaltındaki 62 zanlının ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

 

Olay

 

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün gizli haberleşme sistemi “ByLock” kullanıcısı olan ve Bursa Emniyet Müdürlüğünde görevliyken daha önce Kanun Hükmünde Kararnamelerle ihraç edilen ya da açığa alınan, 4. sınıf emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu bazı polisler hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

 

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Bursa, Ankara, İstanbul, Kocaeli, Bilecik, Kayseri, Tokat ve Manisa’da düzenlenen eş zamanlı operasyonda şüphelilere ait adreslerde arama yapılmıştı. Operasyonda 3’ü 4. sınıf emniyet müdürü 76 eski polis gözaltına alınmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X