Bursa merkezli ‘ByLock’ operasyonunda 17 tutuklama

Bursa’da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında emniyet yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 29 eski polisten 17’si tutuklandı.

Bursa merkezli ‘ByLock’ operasyonunda 17 tutuklama

HAKAN GÖNÜL / OLAY

 

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün gizli haberleşme sistemi “ByLock” kullanıcısı olan ve İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevliyken daha önce Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ihraç edilen ya da açığa alınan, 4. sınıf emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu bazı polisler hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

 

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Bursa, Ankara, İstanbul, Kocaeli, Bilecik, Kayseri, Tokat ve Manisa’da düzenlenen eş zamanlı operasyonda şüphelilere ait adreslerde arama yapılmıştı. Operasyonda 3’ü 4. sınıf emniyet müdürü 76 eski emniyet mensubu gözaltına alınmıştı.

17 KİŞİ TUTUKLANDI

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ndeki işlemleri tamamlanan 29 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 29 şüpheliden 17 şüpheli tutuklandı, 12 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X