Bursa merkezli FETÖ operasyonu: 12 muvazzaf asker gözaltına alındı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi 6 ilde, FETÖ/PDY’nin mahrem askeri yapılanmasına yönelik operasyonda Işıklar Hava Lisesi mezunu ve halen TSK da görevli Hava Kuvvetleri Komutanlığı mensubu 12 muvazzaf asker gözaltına alındı.

Bursa merkezli FETÖ operasyonu: 12 muvazzaf asker gözaltına alındı

BÜLENT CİVANOĞLU / OLAY

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, yapılan çalışmalar neticesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) mahrem imamlarının Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sızdırdığı örgüt üyeleriyle, bu kişilerin eğitim gördüğü askeri okullar, örgüte ait yurtlar ve evlerin çevresindeki ankesörlü telefonlar ile ticari sabit hatlar üzerinden iletişim kurduğunu belirledi.

1 milyona yakın ankesörlü görüşme incelendi

Bursa polisi Işıklar Askeri Lisesi, yakınlarında bulunana 55 ankesörlü telefonu incelemeye aldı. Yapılan teknik çalışmalar sonucunda 1 milyona yakın ankesörlu telefon kaydını tarayan ekipler, aralarında yüzbaşı, teğmen ve üsteğmenlerin de bulunduğu Hava Kuvvetleri Komutanlığı mensubu 12 subayın mahrem imamla irtibatlı olduğunu tespit etti.

Bursa polisi Kocaeli, Batman, İzmir, İstanbul, Kütahya ve Adana’daki adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, E.Ş, R.G, G.T, A.Y, R.K, E.M, H.A.A, E.L, B.B, Y.S, R.K. ve A.A. gözaltına alındı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X