Bursa merkezli FETÖ operasyonunda flaş gelişme

Bursa merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 1 kişi savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Şüphelilerden 2’si çıkarıldıkl

Bursa merkezli FETÖ operasyonunda flaş gelişme

BÜLENT CİVANOĞLU / OLAY

Edinilen bilgiye göre, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri tarafından 5 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 15 şüpheli emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra dün adliyeye sevk edilmişti.

Şüpheli 15 kişiden 1’i savcılık sorgusunun ardından serbest kaldı, Hakim karşısına çıkan diğer şüphelilerden ise 2’si tutuklanırken, 12’si de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

 

Bünyesinde 5 özel eğitim kurumuyla 3 öğrenci yurdu barındıran ve daha önce Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Yeşilırmak Cihangir Özel Eğitim Tesis İşletme Ticaret AŞ’ye yönelik soruşturma kapsamında 17 Şubat’ta Bursa merkezli 5 ilde KOM ekiplerince eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyonda 16 kişi gözaltına almış, bir kişi ifadesinin ardından emniyetten serbest bırakılmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X