Bursa merkezli suç örgütü operasyonu!

Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Aydın ve Ankara’da dar gelirli bazı kişiler adına şirket kurup bankalardan aldıkları çek karneleriyle nitelikli dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 3’ü tutuklanırken, 7’si serb

Bursa merkezli suç örgütü operasyonu!

Bülent CİVANOĞLU

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, Bursa’da bazı kişilerin maddi durumu kötü olan kişiler üzerine tekstil ve inşaat şirketi kurduklarını, bu şirketler üzerinden çek karnesi çıkararak piyasaya 5-6 bin lira arasında sattıklarını, çekleri kullanarak mal aldıklarını ve bu malları piyasaya ucuz fiyatla satarak gelir elde ettiklerini belirledi. 

Şüphelilerin, elde ettikleri suç gelirleriyle lüks araç ve ev aldıklarını, bu ev ve araçlarını kaydını başka kişilerin üzerine yaptıklarını tespit eden ekipler, yaklaşık 1 yıl süren planlı çalışmanın ardından operasyon başlattı. 

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Aydın ve Ankara’daki 22 adrese eş örgüt zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, örgüt liderlerinden olduğu iddia edilen T.K. ile 10 kişiyi, “suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak, banka ve kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlarından gözaltına aldı.

T.K’ya ait Eskişehir’deki evde yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca ile çok sayıda çek ve başka kişilere ait kredi kartı ele geçirildi. Bir diğer örgüt lideri M.S’nin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Şüphelilerin piyasaya karşılıksız çek sürerek 1 milyon 668 bin lira suç geliri elde ettikleri, bu gelirlerle Antalya ilinde lüks bir villa da dahil olmak üzere 5 gayrimenkul ve 3 araç aldıkları ve bu gayrimenkul ve araçlara el konulduğu bildirildi. 

Gözaltına alındıktan sonra emniyete Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne getirilen zanlılardan 7’si emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, aralarında örgüt liderlerinden olduğu iddia edilen T.K’nın da bulunduğu biri kadın 4 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

T.K. ile örgütün muhasebe işlerini yaptığı belirtilen M.A., çekleri piyasaya dağıtan M.Y. tutuklanırken, M.K. ise serbest bırakıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X