Bursa MHP’de istifalar sürüyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde her geçen gün eriyor. 

Bursa MHP’de istifalar sürüyor

SEYİT GÜNDOĞAN 

2014 seçim döneminde Büyükşehir Belediye Meclisi’ne 11 üye sokmayı başaran MHP de, ülke siyasetinde son yaşanan gelişmelerle yaşanan istifa furyasından meclis üyeleri de etkilendi. 

CHP’li Gemlik Meclis Üyesi Özgür Aksoy ve Yıldırım Meclis Üyesi Şerafeddin Atalay’ın vefatlarının ardından, ilçelerinde aldıkları oy oranına göre yasa gereği Yıldırım ve Gemlik’ten birer meclis üyesi MHP sandalyelerine eklenmesiyle MHP’nin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde üye sayısı bir anda 11’den 13’e yükselmişti.  

YENİ İSTİFALAR GELEBİLİR

Ülke siyasetindeki gelişmelerin ardından, ilk olarak geçen günlerde Büyükşehir Belediye Meclisi’nde MHP’nin Orhaneli Meclis Üyesi Avni Çimen Erin, Karacabey meclis üyeleri Hüsnü Doğruoğlu ve Adnan Akın’ın ardından dün de Yenişehir Meclis Üyesi Ercan Özel, partilerinden istifa etti. 

Bu istifaların bununla da sınırlı kalmayarak önümüzdeki günlerde; MHP’nin İnegöl Meclis Üyesi İsmail Karaman, Gemlik Meclis Üyesi Kenan Çakır ve Kestel Meclis Üyesi Sabri Zümre’nin de istifa edeceği kulislerde ciddi bir şekilde konuşuluyor. MHP’den istifası konuşulan Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mustafakemalpaşa Meclis Üyesi Mahmut Gök’ün ise, iddiaların aksine istifa etmeyerek partisiyle yola devam edeceği öğrenildi.
 
MECLİSTE DENGELER DEĞİŞECEK

Yaşanan 4 istifanın ardından, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde MHP’nin üyesi sayısı şu an için 13’ten 9’a düştü. 

İddia edilen isimler de istifa ederse bu sayı 6’ya kadar düşecek. Böylece Büyükşehir Belediye Meclisi’nde MHP’sıralarında sadece; Yıldırım meclis üyeleri İhsan Bilgili ve Gürhan Acar, Gemlik Meclis Üyesi Emrah Keskinden, Mustafakemalpaşa Meclis Üyesi Mahmut Gök, Gürsu Meclis Üyesi Ayhan Önal ve Yenişehir Meclis Üyesi Mesut Bedel kalmış olacak. 

MHP’den istifa eden ve istifa edeceği iddia edilen isimlerin, daha önce CHP’den istifa eden Bağımsız Üye Hasan Ertürk ile birlikte İYİ Parti’ye geçeceği konuşuluyor. Yani bu gelişmeler yaşanırsa, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı oturumunda MHP 6, İYİ Parti 8 üyeyle temsil edilmiş olacak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X