Bursa milyonlarca çiçekle ilkbaharı karşıladı

Osmanlı Devleti’ne bir dönem başkentlik eden Bursa, bu medeniyetle özdeşleşen lale başta olmak üzere, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin diktiği pek çok türde milyonlarca çiçekle ilkbaharı karşıladı.

Bursa milyonlarca çiçekle ilkbaharı karşıladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınması ve ilkbaharın gelmesiyle Bursa ve ilçe merkezlerini yaklaşık 19 milyon çiçekle süsledi. Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri park, meydan, cadde, sokak ve kavşakları adeta çiçek bahçesine dönüştürdü.

 

Ekipler, Osmanlı ile özdeşleşen laleleri özellikle kentin işlek bölgelerine dikti. Görevliler, 4 milyon lalenin yanı sıra 7 milyon 988 bin yazlık ve 6 milyon 386 bin kışlık çiçek, 330 bin sümbül, 120 bin nergis, 63 bin gül, 25 bin çiğdem ve 20 bin muskari olmak üzere toplam 18 milyon 932 bin çiçeği toprakla buluşturdu.

 

Bursa’nın inanç turizminde büyük öneme sahip Ulu Cami, Yeşil Türbe ve Mihraplı Camisi gibi mekanlarının çevrelerine de dikilen çiçekler, vatandaşlardan ilgi görüyor.

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa’nın her bakımdan güzelleşmesi için birçok proje yürüttüklerini söyledi.

 

Sokak sağlıklaştırmaları, modern ve anıtsal mekanlar ile sanat yapılarının bu projelere dahil olduğunu belirten Altepe, kentin görsel güzelliği bakımından bunlara büyük önem verdiklerini anlattı.

 

Bursa’yı 19 milyona yakın çiçekle donattıklarını belirten Altepe, “Bursa doğal bakımdan yeryüzü cenneti olabilecek bir şehir. Son yıllarda çiçeklendirme ve peyzaj konusunda çok ciddi ilerlemeler kaydettik. Bunu da ana arter ve büyük parklarda sergilemeye başladık. Peyzaj çalışmalarıyla şehrin görünümüne ayrı bir güzellik kazandırdık. Bursalılar bu uygulamalara güzel tepki verince bize de bu uygulamayı daha da geliştirerek devam ettirmek düştü.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X