Bursa PISA’ya hazırlanıyor

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) üyeleri başta olmak üzere 65 ülkenin eğitim sistemlerini değerlendiren PISA sınavlarında Türkiye’nin başarısını artırmaya yönelik olarak Bursa’dan bir adım atıldı.

Bursa PISA’ya hazırlanıyor

Uludağ Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenleri “PISA sorusu yazabilen” düzeye getirmek amacıyla “Bursa PISA’ya hazırlanıyor” başlıklı proje için işbirliği protokolü imzaladı. Projenin Türkiye’ye örnek oluşturması bekleniyor.

Uludağ Üniversitesi Rektörlük B Salonunda yapılan imza törenine Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, Bursa Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, UÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Altun, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Bölümü Şube Müdürü İbrahim Ataman ile öğretmenler ve akademisyenler katıldı.

İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Eğitim hayatındaki eksiklerin farkında olduklarını ancak bunların bir kısmının Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki gibi idealist öğretmenlerle çözümlenebileceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, giderilebilecek tüm sorunlar için Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Ortaöğretim çağındaki çocukların veya ülkelerin eğitim kalitesini değerlendirmek amacıyla PISA sınavlarının yapıldığını belirten Dilek, ‘Türkiye olarak bu sınavlara biraz yabancı kalıyoruz. Bu işbirliği sayesinde PISA testlerindeki açığı gidermeyi hedefliyoruz. Branş öğretmenlerine, bu sınavlara yönelik alanlarında uzman akademisyenler tarafından eğitimler verilecek’ dedi.

Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya da öğretmenlerin üniversiteyi bitirdikten sonra mesleği sürdürürken gelişimlerine yardım etmek ve onları desteklemek için bu işbirliği projesini hazırladıklarını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X