Bursa polisinin büyük başarısı

Bursa polisi, bir yılda kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan 48 dolandırıcıyı yakalayarak, 3 milyonluk vurgunu önledi.

Bursa polisinin büyük başarısı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp vatandaşı elden dolandıran şüphelilere göz açtırmıyor. 

Bursa’da 2015 yılında kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılar, vatandaşları dolandırma yöntemlerine devam ediyor. Bu tür olayların önüne geçmek isteyen ekipler 48 kişiyi gözaltına alırken, bunlarda 46’sı tutuklandı. 3 milyonluk vurgunun önüne geçen ekipler, paraları mağdurlara teslim etti.

DOLANDIRICILARIN KULLANDIKLARI YÖNTEMLER 

Dolandırıcılar, vatandaşları yalanına inandırmak için kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıyor. Ardından telefonla ikna edeci bir sesle ve tane tane konuşan şüpheli, vatandaşı iknaa çalışıyor. İrtibat kesilmemesi için telefonunu sürekli açık tutmasını isteyen şüpheli, böylece tuzağına düşürdüğü vatandaşın başka bir kişiyle irtibata geçmesini engelliyor. 

Genelde sim kartının kopyalandığını, kuyumcudan soygun olduğunu ve olay yerinde kimlik unutulduğu, terör örgütü bahanesi, banka hesabına terör örgütünün el koyduğu gibi yalanlarla vatandaşı ikna etmeye çalışıyor. Şüpheliler, ikna olan vatandaşlarda para yada altın istiyor. Evinde ikisi de olmayan vatandaşlar ise, bankaya gidip kredi çekiyor. Ardından dolandırıcılar, para veya ziynet eşyasını elden alıyor, yada vatandaşa adres verip, bir poşete koyup, bırakmasını istiyor. Çok geçmeden dolandırıldıklarını anlayan mağdurlar polise müracaat ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X