Bursa sağlıkta dönüşüm yaşıyor

İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, Bursa’daki sağlık yatırımların tamamlandığında şehrin 2030 yılına kadar ihtiyacının karşılanacağını belirtti.

Bursa sağlıkta dönüşüm yaşıyor

Bursa’nın kamu ve özel sağlık kuruluşlarının yöneticileri,  İl Sağlık Müdürlüğü’nün düzenlediği istişare ve değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Toplantıya Bursa İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan’ın yanı sıra Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve özel hastanelerden yöneticiler de katıldı.

Bursa’nın sağlıkta başarılı bir dönem geçirdiğini dile getiren Dr. Akan, “Şehrimizin sağlık göstergelerine baktığımızda Türkiye ortalamasının üstünde bir başarı gösterdiğimizi görüyoruz. Bu değerlendirmeyi hem objektif kriterlere hem de yapılan halk memnuniyet anketlerine göre yapıyoruz. Bursa; anne bebek ölüm oranlarında, kanser taramalarında, bağımlılıkla, sigarayla ve obezite mücadelede iyi bir ivme yakaladı. Organ bağışında lider durumdayız ve nitelikli sağlık hizmetlerinde iyi bir noktadayız. Bunun yanı sıra vatandaşımızın sağlık hizmetleri memnuniyetinde de büyükşehirler arasında iyi bir noktada olduğumuzu görüyoruz. Üstelik yoğun göç almamıza rağmen bu başarıları yakalamamız çok önemlidir. Burada gerek kamu gerekse özel sağlık sektörünün uyumu çok önemli ve bizler bu başarıyı sürdürmek istiyoruz” dedi.

AVRUPA STANDARTLARINDA OLACAK

Bursa’nın sağlıkta ciddi bir dönüşüm geçirdiğinin altını çizen Dr. Akan, “Yatırımlarımız tamamlandığında Bursa, Avrupa standartlarında hizmet veren bir şehir olacak ve yatırımlar şehrin 2030 yılına kadar ihtiyacını karşılayacak. Şehrimiz Güney Marmara’da 5 milyonluk bir hinterlanda sahip, bu yüzden süreç iyi yönetilmeli ve bu başarıyı korumalıyız. Kentimiz özel hastane yönünden de ciddi talep gören bir yerdir. Kamu ve özel hastaneler arasında iş birliğinin artarak kentimizi sağlık turizminde de iddialı bir il haline getirme niyetindeyiz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X