‘Bursa sağlıkta merkez olacak’

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Şehir Hastanesi’nin tamamlanmasıyla Bursa’nın sağlık alanında önemli bir merkez haline geleceğini söyledi.

‘Bursa sağlıkta merkez olacak’

AYKUT GÜNGÖR

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hafriyat çalışmaları süren bin 360 yataklı Bursa Şehir Hastanesi’nin inşaat alanında incelemelerde bulundu. İhaleyi kazanan firma yetkililerinden bilgi alan Müezzinoğlu, önümüzdeki yıl bu dönemlerde kaba inşaatın biteceğini söyledi. 3 bin işçinin çalışabileceği şantiye binalarının yüzde 75’inin bittiğini, hastaneyi 29 Ekim 2017’de teslim almayı planladıklarını kaydeden Müezzinoğlu, “Bursa için çok önemli bir proje. Bir yandan inşaat çalışmaları sürerken, biz de Sağlık Müdürlüğü ve Yatırımlar Genel Müdürlüğü ile buraya hangi birimleri entegre edebilirizin çalışmasını yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde onu da netleştirip açıklayacağız” dedi.

Bursa’nın sağlık alanında sadece kendisine yeterli değil, bölgeye hizmet eden, sağlık turizminde iddialı bir merkez olması için güçlü bir altyapının olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, “Fiziksel altyapıyı da önümüzdeki 2 yıl içinde tamamlayacağız. 2017-2018’den itibaren Bursa sağlıkta, bölgeye, Körfez ve Avrupa ülkelerine hizmet verebilecek. Bursa’nın gelecek vizyonunda sağlık önemli bir rol olacak. Bizler de bunları takip edeceğiz . Şehir hastanelerimize şehir efsanesi diyenler oldu. Efsane olmadan da eser olmuyor. Onlar efsane diyecek biz eserleri meydana getireceğiz. Bazıları yanlış konuşacak biz iş yapacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X