Bursa sağlıkta öncü oldu

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof Rüstem Aşkın, Çekirge Devlet Hastanesi’ndeki basın toplantısında son bir yılı değerlendirdi.

Bursa sağlıkta öncü oldu

2015 yılında 10 milyon hastaya baktıklarını, 300 bin civarında yataklı tedavi hizmeti sunduklarını anlatan Prof Aşkın, yoğun bakım sıkıntısını aşmak için 61 yatak ilave edildiğini, 116 palyatif bakım yatağının devreye alındığını, yoğun bakımların etkin ve verimli şekilde kullanıldığını söyledi.

 

Prof Aşkın, ‘İnegöl, İznik, Karacabey, Mustafakemalpaşa Devlet Hastaneleri’ni, Nilüfer Ağız Diş Sağlığı Merkezi’ni hizmete aldık. Bursa Ağız Diş Sağlığı Merkezi hastane statüsüne kavuştu. 116 palyatif yatağı, 61 yoğun bakım yatağını devreye aldık. Yoğun bakımdaki yatak sayımız 531’e çıkardık. Soğuk havalarda grip salgınlarında yoğun bakımlar yetmeyebiliyor. Çanakkale, Balıkesir, Yalova’dan gelen hastaların da etkisi var. Şu anda normal yoğun bakım, çocuk ve yenidoğan yoğun bakım kapasitesi Türkiye standartlarının üzerinde. Nasıl Cuma günleri camiler cemaate yetmeyebiliyorsa, yılın belirli dönemlerinde yoğun bakımlarımız yetmeyebiliyor. Ama bunun etkin ve verimli çalışması için çalışmalar yapıyoruz.

Yeni kalp hastanesinde, Gürsu ve Gemlik Devlet Hastaneleri’nde inşaat seviyesi yüzde 40 seviyesinde. Orhangazi Devlet Hastanesi ve İnegöl Ağız Diş Sağlığı Merkezi’ni yakında hizmete alacağız. Yüksek İhtisas Hastanesi’nde inme merkezi faaliyete geçti. Demirtaş Organize Sanayi Semt Poliklniği de her gün 700 hastaya hizmet veriyor’ dedi.

Prof Aşkın, milli yazılım sistemine Türkiye’de ilk kez kendilerinin geçtiğini Pardus milli yazılım sistemi sayesinde 5 bin 500 bilgisayarın yazılımı için Bursa’da bir yılda 11 milyon lira tasarruf ettiklerini söyledi.

HAYIRSEVER ARIYORUZ

Prof Rüstem Aşkın, kendisinin 3 yılda sadece 9 gün izin kullanabildiğini, ekibiyle güzel işlere imza attığına inandığını vurgulayarak, ‘Çekirge Devlet Hastanesi’nin yeni yeri Acemler için 9 Mayıs’ta ihale yapılacak. Doğanköy’de Şehir hastanesi hızla yükseliyor. Hafriyat bittiğinde inşaat daha da hızlanacak. Bu yıl Bursa Devlet Hastanesi’nin Demirtaş’a taşınması projesi var. Burası için de 50 dönüm yer verecek hayısever arıyoruz. 2015 yılında Bursa’da hayırseverlerin sağlığa katkısı ise 20 milyar lirayı buldu’ şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X