Bursa sahilleri sevindirdi!

Bursa’nın Mudanya, Karacabey ve Gemlik ilçelerinin Marmara Denizi’ne olan kıyıları ile İznik gölündeki plaj ve kamplarda Temmuz ayında yapılan ölçüm sonuçları sevindirdi.

Bursa sahilleri sevindirdi!

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü, Temmuz ayı başlarında sahillerden alınan su numunelerini inceleyip, tahlil neticelerini açıkladı.

Gemlik ve Mudanya’da 8’er, Karacabey’de 3 ve İznik gülü kıyısında 4 olmak üzere, 23 kamp ve plajda ölçümler yapıldı. 23 plajın hepsi temiz çıktı. 100 mililitrede bulunan bakteri sayısının kılavuz ve zorunlu değerler olarak dikkate alındığı ölçümlerde, toplam koliform, fekal koliform ve fekal streptekok parametrelerinin, tüm sahillerde referans değerler aralığında olduğu tespit edildi. Kirlilik ölçümlerinde, 23 plajdan 23’ünde ‘iyi kalite’ su tespitine yer verildi.

Ölçümlerin ardından çıkan sonuçlar kılavuz değerlerinin altındaysa girilebilir iyi kalitedeki su, kılavuz değerle zorunlu değer arasındaysa girilebilir orta kalitede su, zorunlu değerlerin üzerindeyse girilemez kötü kalitede su olarak değerlendiriliyor. 

Gemlik Narlı, Büyükkumla, Gemsaz, Kumsaz, Kurşunlu Sitelerönü Halk Plajı, Karacaali İzcilik, Küçükkumla Orman, Hasanağa İzçilik Kampı, Mudanya’da Kızılay Kampı, Burgaz Altınkum, Burgaz, Kumyaka Zeytinbağı, Eşkel, Eğerce, Çoşkunöz Halk Plajı, Karacabey, Yeniköy, Malkara, Kurşunlu Halk Plajı, İznik gölünde Göllüce, İnciraltı mevki, Orhangazi Halk Plajı ve Darka Tatil Köyü’nde 23 plajın hepsinde ‘iyi kalite su’ olarak tespit edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X