Bursa şehidini son yolculuğuna uğurladı

Bingöl’ün Genç ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Bursalı Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Gençer İnegöl’de toprağa verildi.

Bursa şehidini son yolculuğuna uğurladı

Bingöl’ün Genç İlçesi kırsalında dün PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Gençer’in cenazesi askeri uçakla Bursa’nın Yenişehir İlçesi’ndeki havaalanına getirildi. Burada törenle karşılanan cenaze, İnegöl Devlet Hastanesi’nde bir süre bekletildikten sonra  ‘helallik’ alınmak üzere Kurşunlu Mahallesi’ndeki evinin önüne götürüldü.

Şehit oğullarının tabutuna sarılan Şekernaz ve İsmail Gençer çifti ile şehidin eşi Nurgül Gençer gözyaşlarına boğuldu. Şehidin ailesi subayların desteği ile güçlükle ayakta durabildiler. Şehidin eşi ve ailesi tabuta sarılarak ağıtlar yaktı.

GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Şehidin cenazesi daha sonra camii onarımda olduğu için törenin yapılacağı Kurşunlu Ürün Toplama Merkezi alanına getirildi. Buradaki törene Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile 5 bine yakın vatandaş katıldı.

Kılınan namazın ardından töreni katılanlar ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Gençer’in cenazesi Kurşunlu Mezarlığı’na götürülerek toprağa verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X