Bursa Senfoni’de bayram coşkusu

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Türkiye Cumhuriyeti’nin 95’inci yıl dönümü coşkusunu Cahit Külebi’nin ‘Atatürk’e Ağıt’ şiiri ve Cem İdiz’in ‘Töre’ bale müziğini bir araya getiren konser ile sahneye taşıyor.

Bursa Senfoni’de bayram coşkusu

Klasik müziği daha geniş kitlelere ulaştıran Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı özel bir programla kutluyor.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yarın gerçekleştirilecek ve 26 Ekim tarihinde de tekrarlanacak programda, Cahit Külebi’nin ‘Atatürk’e Ağıt’ şiiri ve Cem İdiz’in ‘Töre’ bale müziği  Bursalılarla buluşacak.

1540276087_uludag__premium_bbdso_25_26ekim.jpeg

Hayal Şahin tarafından projelendirilen konserde, Cahit Külebi’nin eserini tiyatro sanatçıları İbrahim Şahin, Arzu Tan Bayraktutan, Aydın Sigalı ve Funda Anika İlhan seslendiriyor ve Dağhan Doğu yönetiyor. Ewa Diyaroğlu’nun koreografisini yaptığı danslar ve coşkulu marşlar konsere renk katacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X