Bursa Senfoni’den 10 Kasım konseri

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), bu akşam ‘Atatürk’ü anma konseri’ gerçekleştirecek. Gecede konuk şefliğini Kıvanç Tepe’nin yapacağı, Fahir Atakoğlu’nun bestelediği ‘Sarı Zeybek Sahne Kantatı’ adlı eser seslendirilecek.

Bursa Senfoni’den 10 Kasım konseri

Dilek Atlı

Samsun Devlet Opera ve Balesi şefi Kıvanç Tepe’nin yöneteceği konserde soprano Eda Bingöl Gürkan, soprano Leyla Ceren Koç, Ssprano Ayşe Ceren Brant, bariton Şahan Gürkan, oyuncu Enver Töre’nin yanı sıra ney sanatçısı Ercan Irmak ve piyanist Onur Ermez yer alacak.

UNUTULMAZ BİR KONSER

Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamı ekseninde ülkenin tarihini ve imparatorluktan Cumhuriyet’e evrilmesini anlatan eserin müzikleri Fahir Atakoğlu tarafından bestelendi. Metinlerini Cennet Türker ve Şahan Gürkan’ın hazırladığı eserde Atatürk’ün hayatının önemli aşamaları; savaşları, aşkları, devrimleri, ülküsü, fikirleri ve genç Türkiye Cumhuriyeti konularını kapsayan sekiz müzik parçası bulunuyor. Dün gerçekleştirilen provalar sırasında konuşan Tepe, BBDSO ile aynı sahneyi paylaşmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, şunları aktardı: 

“Eserin ilk sahnelenişi Samsun’da, Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından yapılmış, gördüğü büyük ilgi nedeniyle Eskişehir’e turne yapılarak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nca seslendirilmişti. Neyzen Ercan Irmak’ın da katkı sağlayacağı kantat, Bursalı sanatseverlere unutulmaz bir 10 Kasım gecesi yaşatacak.”

Koro şefi Levent Sezgin ise şunları belirtti: 

“Uludağ Üniversitesi Konservatuvarı’ndan ve Zeki Müren Lisesi’nden 40’a yakın öğrenci konsere eşlik edecek. Bursa’da bu kadar büyük bir buluşma ilk kez gerçekleşecek. Bunun heyecanını yaşıyoruz.”

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Konseri, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Filarmoni Derneği ve Uludağ Premium’un katkılarıyla saat 20:00’de Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

FOTO: BBDSO, Atatürk ve şehitlerimizi bugün besteci Fahir Atakoğlu’nun ‘Sarı Zeybek Sahne Kantatı’ adlı eseriyle anacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X