Bursa Senfoni’den unutulmayacak sezon finali

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), bu akşam gerçekleştireceği ‘Gençlik ve Spor Bayramı’ özel konserinde, ‘Classic Meets Cuba’ ve ‘Mambozart’ albümleriyle büyük yankı uyandıran ‘Klazz Brothers & Cuba Percussion’ ve Vokal Sanatçısı ‘Olvido Ruiz

Bursa Senfoni’den unutulmayacak sezon finali

DİLEK ATLI

ÖZEL BİR KONSER

Klasik müzikle Küba caz ezgilerini harmanlayan dünyaca ünlü grup, 55. Bursa Festivali açılışında birlikte sahne aldığı BBDSO ile bu akşam da tekrar bir araya geliyor. Ankara Filarmoni Orkestrası Şefi ve Müzik direktörü ve Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası’nın şefi olan Orhun Orhon’un yöneteceği konserde, Klazz Brothers’in repertuvarının yanı sıra C. Gershwin’in ‘Küba Uvertürü’ de seslendirilecek.

Orhun Orhon geçtiğimiz günlerde gerçekleşen 6. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde ‘Yılın Orkestra Şefi’ ödülünü kazanmış, kurduğu ve şefliğini yaptığı Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası da ‘Yılın Orkestrası’ ödülüne layık bulunmuştu.

‘MUHTEŞEM ORKESTRA…’

Konserle ilgili duygularını dile getiren şef Orhun Orhon, ‘Bursa’da olmak beni iyi hissettirmiştir her zaman. Bursa evim gibi. 55. Bursa Festivali’nin açılışı, benim için çok sıcak bir konser olarak geçti. Akşam da, Küba caz ritimleri klasik müzikle buluşuyor. Herkesi kendinden yakalayacak bir konser. Bursalı müzik severleri bekliyoruz’ diye konuştu. 

Klazz Brothers’ın kurucularından kontr bas sanatçısı Kilian Forster ise BBDSO’nun muhteşem konserlere imza attığını belirterek, birlikte sahne almaktan ve Bursa’da olmaktan çok memnun olduklarını söyledi. Forster sözlerine şunları ekledi: 

‘Vokal Sanatçısı Olvido Ruiz bu akşam sahnede bizimle olacak. Olvido’nun annesi de Küba da popüler olan bir vokal. Olvido Ruiz bu nedenle çocuk yaşta müzikle tanıştı. 5 yaşında televizyonda şarkı söylüyordu. Bu konserin özelliği Olvido Ruiz ve Klazz Brothers olarak ilk defa bir orkestrayla sahne alacak olmamız. Klasik müzik eserlerini bambaşka versiyonlarla yorumlayacağız. Mozart’ın Sol Minor Senfonisi ‘Mambozart’a ve Beethoven’ın ünlü 5. Senfonisi ‘Cinco Salsa’ya dönüşüyor.’

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Konseri, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Filarmoni Derneği ve Uludağ Premium’un katkılarıyla bu akşam saat 20:00’de Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X