Bursa şiirleri sanatla buluştu

Bursa şiirlerinden esinlenen 60 sanatçının resim, heykel, cam ve seramik alanında yaptığı birbirinden etkileyici eserler, “Size Bursa’yı Getirdim” adlı sergiyle izlenime sunuldu.

Bursa şiirleri sanatla buluştu

Dilek Atlı

56. Uluslararası Bursa Festivali, bu yıl da kentin kültür sanat yaşamına coşkulu bir programla katkı sağlarken, ilginç bir çalışmaya da ev sahipliği yaptı. Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Atölye Salonu’nda önceki gün sanatseverlerle buluşan “Size Bursa’yı Getirdim” başlıklı karma sergi, Bursa şiirlerini sanatın farklı disiplinleriyle bir araya getirdi. Şiirlerin sanatçılara ilham olduğu sergi, Bursalılardan büyük ilgi gördü.

Şair Nahit Kayabaşı’nın hazırladığı “Cumhuriyetten Günümüze Bursa Şiirleri” adlı antolojide yer alan şiirlerden esinlenen 60 sanatçı resim, heykel, cam ve seramik dallarında birbirinden etkileyici çalışmalar ortaya koydu.

Çok sayıda sanatçının katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ve Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik, eser sahiplerine teşekkür belgesi sundular. Kayabaşı ve sergi danışmanı Merih Ercan’a da katkılarından dolayı birer plaket verildi.

Bursalıların yoğun ilgisiyle renklenen serginin küratörlüğünü üstlenen Huri Aykut Ülker, bir yıl süren çalışmalarının nihayet sanat izleyicisiyle buluşmasının heyecanını yaşadıklarını dile getirdi. Sanatçıların Bursa şiirleri etrafında bir araya gelmesinden duyduğu mutluluğu ifade eden Ülker, “55. Uluslararası Bursa Festivali bittiği gün bu karma sergimiz için hazırlıklara başladık. Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik, Bursa’nın anlatıldığı disiplinler arası güzel bir buluşma olsun istedi. Biz de buradan hareketle, şair Nahit Kayabaşı’nın hazırladığı ‘Cumhuriyetten Günümüze Bursa Şiirleri’ antolojisinden yola çıktık. Şairlerin Bursa konulu şiirlerini plastik sanatlar disiplinindeki sanatçılarımıza ilettik. 60 sanatçımız, etkilendikleri 60 şiiri belirleyerek eserleriyle katkı sağladı” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ DOLAŞACAK…”

Sergide, hazırladığı şiir antolojisinde yer alan iki şiiri ressam Ümran Topsakal ve Sezin Türk Kaya tarafından yorumlanan Nahit Kayabaşı ise katkı sağlamaktan duyduğu mutluluğu vurgulayarak, “Antolojinin vücut bulması nedeniyle sevinç duyuyorum. Bursa’nın kültür yaşamına ve kent kültürünün dönüşümüne katkı sağladığı için bu çalışmanın parçası olmaktan mutluyum. Yerinde bir çalışma olduğunu, somutlaştığını gördüm. Hem kitaptaki şairlerin şiirlerinden, hem de naçizane kendi şiirlerimden yola çıkılarak yeni yapıtların üretilmesi çok güzel. Bunlar, Bursa’yı odak alarak yapılan, Bursa’yı sanat düzleminde yeniden üreten çalışmalar olması nedeniyle çok değerli. Bursa konulu eserlere yenileri eklenmiş oldu. Bunda bir nebze payım bulunduğu için sevinçliyim” şeklinde konuştu.

“Güzelkız Sokağı” ve “Erguvan Masalı” adlı şiirleri ressamlar tarafından yorumlanan Kayabaşı, “Sergi, Türkiye’yi dolaşacak. Belki Avrupa’ya da gidecek. Dünya kentlerine Bursa’yı, şiirler ve sanat eserleriyle taşımanın yeni kapılar açacağı umudundayım” dedi.

“Size Bursa’yı Getirdim” karma sergisi, 3 Temmuz Pazartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X