Bursa’da ekmekten sonra zam sırası onda! Kaç lira olacak?

İstanbul’un ardından Bursa’da da simide zam geliyor.

Bursa’da ekmekten sonra zam sırası onda! Kaç lira olacak?

DERYA DEMİR PINAR
Artan maliyetlerin buna yol açtığını ifade eden Bursa Simitçiler ve Unlu Mamül İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar, fiyat artışına mecbur kaldıklarını söyledi.

Gerçekleştirecekleri toplantının ardından zam oranını belirleyeceklerini belirten Pınar, ‘’Pandemi nedeniyle zaten birçok esnafımız dükkânı açmıyor. Bununla beraber maliyetlerimiz ciddi oranda arttı. Pekmeze yüzde 40, sıvıyağa yüzde 54, una yüzde 40, susama yüzde 33, yumurtaya ise yüzde 100 zam geldi. Bunlarla birlikte mevcutta devam eden masraflarımız da var. Tüm bunlar nedeniyle şu an mevcut simit fiyatı bize kâr yerine zarar ettiriyor. 14 aydır simide zam yapmadık. Ancak artan maliyetler nedeniyle önümüzdeki günlerde Bursalılar simidi zamlı yiyecek” dedi.

Pınar, 100 gram simit fiyatının şu an 2 lira olduğunu hatırlattı.

1 AY ÖNCE DE EKMEĞE ZAM GELMİŞTİ

Yaklaşık bir ay önce de Bursa’da ekmeğe zam gelmişti.

Fırın, market ve büfelerde 1,50 liraya satılan 210 gramlık ekmeğin gramajı 230 grama çıkartılırken fiyatı da 2 lira olmuştu. Çavdarlı, kepekli ve diğer çeşit ekmeklerin fiyatı ise 2,5 liradan 3 liraya yükselmişti. BESAŞ’ın ürettiği 400 gramlık ekmek de 1,50 liradan 1,75 liraya çıkmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X