‘Bursa siyahı’ ile hiç kimse rekabet edemiyor

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Başkanı Arif Güney, Bursa siyah incirinin dünyada eşi benzeri olmayan bir ürün olduğunu belirterek, ”Pazarda çok hakimiz. Fransızları düşünün, hem üretici hem de bizden ürün alıyorlar. İtalya ve İspan

‘Bursa siyahı’ ile hiç kimse rekabet edemiyor

İsrail’in güzel çeşitleri olduğunu, ancak Bursa siyah incirinin olduğu pazarlarda satış yapamayacağını ileri süren Güney, ”Hiçbirinin bizim incirle kıyaslanması mümkün değil. Siyah ve mor çeşitlerle pazara giriyor. O çeşitlerinin Bursa siyah inciriyle yarışması mümkün değil. İsrail ile ‘siyah incir yarışı’nın galibi Bursa” dedi. Söz konusu çeşidin, Bursa’nın mikrokliması içinde yetiştiğini dile getiren Güney, ”Türkiye’de başka bölgelerde aynı kalitede üretilemiyor. Dünyanın başka bir yerinde de olmuyor. Dünyada lider konumdayız. Siyah incir denildiğinde Bursa siyahıyla rekabet edebilen ülke yok” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X