Bursa siyahı Uzak Doğu yolunda

Lezzeti, raf ömrü ve iri görünümüyle dünyanın en kaliteli siyah inciri kabul edilen, coğrafi işaret tescil belgeli Bursa siyah incirinin Uzak Doğu pazarına ihracatının artırılması hedefleniyor.

Bursa siyahı Uzak Doğu yolunda

Bursa siyah inciri, Uludağ Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliğince (UYMSİB) yürütülen proje kapsamında ekim ayında Singapur ve Malezya’da tanıtılacak. UYMSİB Başkan Yardımcısı Senih Yazgan, siyah incirin Bursa’nın çok ender ve değerli bir ürünü olduğunu söyledi. İncirin Bursa üreticileri için önemli bir gelir kaynağı olduğuna işaret eden Yazgan, ‘’İklimsel sıkıntılar yaşamadığımız sürece önceki yıllardaki ihracat rakamına rahatlıkla ulaşabileceğimizi hedefliyoruz. Var olan pazarlarımızın sayısını artırmaya çalışıyoruz. Özellikle Uzak Doğu pazarına açılmak için çaba sarf ediyoruz. Yeni bir proje gerçekleştirdik. Bununla ilgili destek de aldık. Önümüzdeki ekim ayında Malezya ve Singapur’da Bursa siyah incirinin tanıtılmasına yönelik çalışma başlatacağız. Aynı şekilde Pekin Expo’da da 150 kilogram ürün götüreceğiz ve o coğrafyadaki insanlara tattıracağız” dedi.

KARANTİNA ZORUNLULUĞU YOK

‘Bursa siyahı’nın hem Malezya hem de Singapur için çok zor bir ürün olduğunu dile getiren Yazgan, bu ülkelerde incirin nasıl tüketileceğinin bilinmediğini vurguladı. Yazgan, ‘’Nasıl yiyeceklerini bilmiyorlar. Bize ‘Bunun siyahı mı daha iyi yeşili mi?’ diye soruyorlar. Ayrıca ‘Taze olarak mı tüketeceğiz?’, ‘Yemeği mi salatası mı yapılır?’, ‘Kabuğuyla mı yenilir?’ gibi sorular soruyorlar” diye konuştu. Uzak Doğu’ya açılmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerinin altını çizen Yazgan, ‘’Yemesini, tüketmesini bilmeyen bir topluma bu ürünümüzü tanıtmakla ilgili bir program gerçekleştireceğiz. Uzak Doğu pazarı bizim için önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da hedef” şeklinde konuştu. Senih Yazgan, Malezya ve Singapur’un, Türkiye’den gidecek yaş sebze ve meyve ürünleri için karantina zorunluluğu uygulamadığını ifade ederek, bundan dolayı söz konusu ülkelere yöneldiklerini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X