Bursa Tabip Odası’ndan ‘Covid-19′ önerisi: Meslek hastalığı sayılsın

Bursa Tabip Odası Covid-19’un meslek hastalığı sayılması için çağrıda bulundu.

Bursa Tabip Odası’ndan ‘Covid-19′ önerisi: Meslek hastalığı sayılsın

DERYA DEMİR PINAR

19 aydır pandemin tüm yükünü sağlık çalışanlarının yüklendiğini belirten Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ayşenur Aydoğan Yentürk, “19 aydır ölüyoruz ve hastalanıyoruz. Zamanında ve etkin bir önlem almayanlar, bilime sırtını dönenler, şeffaf davranmayanlar yüzünden tükeniyoruz. Salgın değil algı yönetildi. Bu algı yönetiminde de biz sağlık çalışanlarına yalnızca kahramanlık güzellemeleri, balkonlardan alkışlar, hakkınızı ödeyemeyiz tesellileri düştü. Uzunca bir süre ‘of’ bile diyemedik çünkü ‘kahramanlar yorulmaz’ gibi büyük bir duygusal yüke maruz bırakıldık. Halbuki ‘kahramanlar’ bu süreçte nitelikli bir maskeye dahi ulaşamadı. Kahramanları işyerlerinde bulaştan koruyacak düzenlemeler yapılmadı. İzin, istifa, emeklilik ve rapor haklarımız hukuksuzca engellendi. Bugüne kadar 489 sağlık çalışanını kaybettik” dedi.

120 GÜN YIPRANMA PAYI

Bu gidişata ‘dur’ demek için haklarını istediklerini kaydeden Yentürk, “Covid 19 için ‘Meslek Hastalığı Yasası’ çıkarılmasını talep ediyoruz. Tüm sağlık çalışanlarına, Türkiye’de ilk vakanın ilan edildiği 11 Mart 2020’den itibaren, pandeminin sonlandığı zamana kadar her yıla 120 gün yıpranma payı, fiili hizmet süresi zammı istiyoruz. Her hafta talebimizi yükselttiğimiz bu süreçte, 175 bin hekimin sözcüsü olarak 23 Kasım’da İstanbul’dan Beyaz Yürüyüyüş başlatacağız. Ardından 27 Kasım günü Ankara’da ülkenin dört bir yanından gelen hekimler ve sağlık emekçileri ile Beyaz Forum’da buluşacağız. Taleplerimizin kabul edilmemesi halinde bu forumda alacağımız kararlar ile mücadelemizin büyüyecek ve sonuç alınacaya kadar devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X