Bursa Tarım Fuarı’nda görücüye çıktı… Fiyatı dudak uçuklatıyor

Bursa’da düzenlenen fuarlar arasında fark yaratan BURTARIM dün açıldı. Fuarın en pahalı traktörü 371 bin dolarlık fiyatıyla (1 milyon 358 bin lira) New Holland T8 oldu.

Bursa Tarım Fuarı’nda görücüye çıktı… Fiyatı dudak uçuklatıyor

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

 

Türk Traktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, söz konusu traktörün profesyonel ve ölçek ekonomisinden faydalanabilen büyük çiftçilere hitap ettiğini kaydetti. 

Traktörün en büyük özelliğinin beygir gücü ve çekiş değeri olduğunu anlatan Özdemir, ”Maksimum 410 beygir gücünde ve 1700 newton metre torka sahip. Bu traktör 7-8 traktörün yaptığı işi tek başına yapıyor. Bu, 7 tane operatör yerine tek operatör kullanmak demek. 7 traktörden daha az yakıt yakıyor ve çok daha az zamanda bütün tarımsal aktiviteleri yapmayı sağlıyor. Yani girdi maliyetini düşürüyor, mazot ve insan gücünden tasarruf sağlıyor. Diğer bir avantajı ise kombine ekipman kullanımını sağlaması. 371 bin dolar fiyatı var. İlk başta pahalı gibi geliyor ama yaratmış olduğu katma değeri ve girdi maliyetlerini dikkate aldığımız zaman çok uygun bir yatırım” dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X