BTB bünyesinde oluşturulan Yüksek İstişare Kurulu, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Özer Matlı, buradaki konuşmasında, Kurulun oluşmasındaki temel sebebin uluslararası arenada bölge ile Bursa’yı bir adım daha öne taşıyacak ekonomik, ticari ve sınai kalkınmaya katkı sağlayacak görüşler oluşturmak, mevcut çalışmaları izlemek ve değerlendirmek olduğunu ifade etti.
Bursa’nın tarihi, kültürü, coğrafyası, sanayisi ve tarımıyla bugüne kadar var olandan daha farklı bir bakış açısıyla kabuk değiştirmesi gerektiğine vurgulayan Matlı şöyle devam etti: ‘’Dünyanın teknoloji, yenilik ve yapay zeka alanlarında adeta boyut değiştirdiği günümüzde, tüm sektörlerde büyüme modellerinin üretim odaklı olması, dengeli ve uzun vadeli stratejiler benimsemesi, bununla birlikte global düzeyde adımlar atılması son derece önemlidir.
Şehrimizin geleceği için gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinde öncelikli olarak planlanma yapılması ve potansiyel ürünlerimizin katma değerli hale getirilerek pazarlama kanallarının genişletilmesi son derece önemlidir. Çünkü Bursa tarımdan asla vazgeçemez.”

Flipboard