Bursa tek ses

OLAY TV canlı yayınında bir araya gelen iktidar ve muhalefet milletvekilleri, uzmanlar, STK temsilcileri ile halk, şehrin göbeğine kurulmaya çalışılan termik santrale karşı tek ses oldular.

Bursa tek ses
DOSAB’ın halk sağlığını hiçe sayarak inatla kurmaya çalıştığı termik santrale karşı oluşan cephe genişleyerek büyüyor.
 
OLAY TV’de dün akşam 4 ayrı noktadan yapılan canlı yayına katılan iktidar ve muhalefet milletvekilleri, uzmanlar, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile halk, termik santrale karşı olduklarını bir kez daha Bursa kamuoyuna yüksek sesle duyurdular.
 
Mustafa Özdal’ın sunduğu Gündemin Getirdikleri Özel programına Ankara stüdyosundan AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım ile CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, ana stüdyodan TMMOB İKK Başkanı Remzi Çınar, Tabip Odası Çevre Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, DOĞADER Başkanı Murat Demir, Şehir Plancıları Odası Bursa Şube Başkanı Hakan Karademir, Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez, Bursa Barosu Çevre Komisyonu Başkanı Avukat Eralp Atabek, Osmangazi Belediye Meclisi MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın, CHP Grup Sözcüsü Recep Çohan, BAOB Yerleşkesi’nden Termik Santrale Hayır Platformu’nun bileşenleri olan STK’ların temsilcileri, Panayır’dan ise bölgedeki mahallelerde yaşayan vatandaşlarla mahalle muhtarları katıldı.
 
Canlı yayına ana stüdyodan katılan uzmanlar, termik santralin zararlarını yine çarpıcı ve bilimsel örneklerle anlatırken, Panayır’dan yapılan yayında ise vatandaşın öfkesi vardı. Termik santrale komşu olmak istemediklerini üstüne basa basa vurgulayan bölgedeki mahallelerde yaşayanlar, çocuklarının sağlığının hiçbir şeyden önemli olmadığını söylediler. Vatandaşlar, termik santrali engellemek için sonuna kadar mücadele edeceklerini de vurguladılar. BAOB Yerleşkesi’nden canlı yayına konuk olan Termik Santrale Hayır Platformu üyesi STK’ların temsilcileri de termik santralin Bursa’nın idam fermanı olduğunun altını çizerek, tek ses tek yürek termik santralin karşısında olacaklarının ve hukuki mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerinin altını çizdiler.
 
 
YILDIRIM: BAŞKA BURSA YOK
 
Canlı yayının en çarpıcı açıklamaları ise AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım’dan geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin Bursa ziyaretinde kendisinden destek isteyen DOSAB yetkililerine verdiği ‘santralin yeri doğru değil, halkı karşımıza alamayız’ cevabının ardından, iktidar kanadından Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım da santralle ilgili görüşünü açıkladı.
 
Halka rağmen bir projenin hayata geçirilemeyeceğini kaydeden Yıldırım, şunları söyledi:
 
“Başka Bursa yok. Bursa’yı gelecek nesillere pırıl pırıl taşıyacağız. Çevre sorunları ile ilgili bir bölgeyi değil tüm Bursa’yı dikkate almamız lazım. DOSAB’ın girişimi henüz proje aşamasında. ÇED süreci var. Bunun sonuçlanmasını beklemeliyiz. ÇED raporu hazırlanırken muhakkak halkın görüşleri de dikkate alınacaktır. Kimse kaygılanmasın, çevre sorunlarına duyarlı her türlü çalışmanın yanında olacağız. Hem çevreyi dikkate alacağız, hem de çevreyi kirletmeyen sanayi anlayışını destekleyeceğiz. Sanayicimizin rekabet gücünün artması için ucuz enerjiye ihtiyacı var. Ülkemizin enerji açığı da ortada. Benim Bursalı sanayicileri önerim, özelleştirmeye çıkarılan Orhaneli ve Tunçbilek termik santrallerini Bursa’ya kazandırarak enerji ihtiyaçlarını buradan gidermeleri. Biz buna hükümet olarak tüm desteği veririz. Bursa rahat olsun. ÇED sonuçlarına göre gerekli tüm çalışmayı yapacağız. Hem sanayiciyi hem de çevreyi koruyacağız.”
 
CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz ise, termik santrallerin sağlığa olumsuz etkilerinin bilimsel çalışmalarla ortaya konulduğunu dile getirerek, “18 Temmuz’da soru önergesi ile konuyu Meclis’e taşıdım ancak henüz bir yanıt alamadım. Enerji ihtiyacını biliyorum, sanayicinin korunması gerektiğine inanıyorum ama insan sağlığı herşeyin önünde. ÇED kararlarının da çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Yerele sorulmuyor kararlar Ankara’dan veriliyor. Bu raporlarla ilgili sıkıntı var. Bursa’nın çevre sorunları çok büyük. Bursa’dan başka gidecek yerimiz yok. Bursa hepimizin. İnsan sağlığını korumak birinci görevimiz, bu konuda çok hassas davranmalıyız. Biz CHP olarak Meclis’te bu konunun takipçisi olacağız. Çabamız Bursa ve Bursalılar için” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X