Bursa TEKNOSAB’a yabancı ilgisi

TEKNOSAB’dan yer almak için İngiltere, Çin ve Almanya başta olmak üzere çok sayıda ülkeden firma temsilcisinin, Bursa’ya gelerek görüşmeler yaptığını belirten BTSO Başkanı Burkay, bölgedeki fırsatlara dikkat çekti.

Bursa TEKNOSAB’a yabancı ilgisi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) projesindeki altyapı çalışmalarını yerinde inceledi. 

Eylül ayında temel atma töreni gerçekleştirilecek projenin son durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Burkay, TEKNOSAB’ın tamamlanmasıyla Bursa’nın yüksek teknoloji üretiminin merkezi olacağını bildirdi.

Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girebilmesinin yolunun yüksek teknoloji üretimi ve ihracatına bağlı olduğunu vurgulayan İbrahim Burkay, ”TEKNOSAB projemiz Türkiye’de yeni sanayi devriminin sembolü olacak nitelikte dev bir yatırım. Buradaki fabrikaların üretime geçmesiyle beraber, sanayimizde yeni bir dönem başlayacak. TEKNOSAB, Bursa’nın katma değerli üretim gücünü artırırken, 2023 yılı için belirlediğimiz 75 milyar dolarlık ihracat hedefimizin 40 milyar dolarını da tek başına karşılayacak bir potansiyele sahip” diye konuştu.

FİRMALARLA GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Burkay, TEKNOSAB’ın kente gelen yabancı sermayeli firmaların sayısını artıracağının altını çizerek, buradan yer almak için İngiltere, Çin ve Almanya başta olmak üzere çok sayıda ülkeden firma temsilcisinin Bursa’ya gelerek görüşmeler gerçekleştirdiğini aktardı. 

Kentte 2011-2016 yıllarında 98 yabancı sermayeli firmanın yeni yatırım yaptığını hatırlatan Burkay şöyle devam etti: 

”Yabancı sermayenin başkenti olarak bilinen Bursa, uygun ölçekte alan olmamasından ötürü son yıllarda yeterli yabancı sermaye yatırımı alamadı. TEKNOSAB ile bu durumu da lehimize çevireceğiz. Uluslararası birçok firmayla görüşmelerimiz sürüyor. Yeni yatırımlar, üretim ve ihracatımızı artırmanın yanında istihdamımızı da en üst seviyeye taşıyacak.”

KASIM 2018’DE ÜRETİM BAŞLAYACAK

BTSO Başkanı Burkay, 10 milyon metrekare alan üzerine inşa edilecek TEKNOSAB’ın planladıkları takvime uygun olarak ilerlediğinin altını çizerek, ”2018 kasım ayında bölgede üretim başlayacak” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X