Bursa termal turizmde bir adım önde

Bursa’nın turizm pastasından daha fazla pay alması yönünde çalışmalar sürerken, Vali Yardımcısı Usta, termal turizm potansiyeline dikkat çekti.

Bursa termal turizmde bir adım önde
Kültür ve turizm işlerinden sorumlu olan Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, turizmin farklı alanlarında öne çıkmaya hazırlanan Bursa’nın termal turizmde bir adım önde olduğunu söyledi.
 
 
Bursa SKAL Kulübü’nün Serdal Can’ın evsahipliğinde Almira Hotel’de gerçekleştirilen toplantısında konuşan Ahmet Hamdi Usta, Bursa’nın, 8 ülkeden 26 termal kenti barındıran Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği’ne (EHTTA) Türkiye’den üye olan ilk şehir olduğu belirtti. Turizmin farklı alanlarında öne çıkmaya hazırlanan Bursa’nın termal turizmde bir adım önde olduğunu dile getiren Usta, Bursa’daki turizm potansiyelinin her geçen gün arttığına dikkati çekti.
 
 
Büyük bir avantaj
 
 
Vali Yardımcısı Usta, Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiş olmasının Bursa için büyük bir avantaj olduğunu ve bu durumun en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:  ”UNESCO’nun kendine özel bir turist kitlesi var. Sayıları çok olmamakla birlikte bu kesim, UNESCO listesini önüne alıp nereleri görelim diye karar veriyor. Ziyaret ettiklerinde de buralara birer haftalarını ayırıyorlar. Biz ‘Hacivat ve Karagöz’ ile de UNESCO somut olmayan kültür mirası listesindeyiz. Amacımız uzun süre konaklayan turistleri çekmekse tanıtımı hep beraber çok iyi yapmalıyız. Burada tek kent iki dünya mirası sloganını kullanabiliriz.”
 
 
Artık sisli havalarda kimse kaybolmayacak
 
 
Bursa Skal Kulübü Üyesi Haluk Beceren, Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden birisi olan Uludağ’da yeni sezon öncesi alınan güvenlik önlemlerinden söz etti. Sisli havalarda yaşanacak kaybolmalara ilişkin yeni bir güvenlik önleminin devreye gireceğini açıklayan Beceren, “Uludağ’da kışın sisli havalarda kayakçıların kaybolması söz konusu oluyordu. Bunu engellemek için bizim güney bölgemize Kuşaklıkaya’dan Uludağ’daki TRT’nin televizyon kulesinin olduğu alana kadarki bölgenin tümünü 4 metre aralıklarla ağaçlandırarak ve aralarını ağlarla kapatarak acemilerin, Uludağ’ı bilmeyenlerin, sisli havalarda güney bölgelerine kaçmalarını önleyici bir tedbir aldık. Şuanda da son rötuşları yapılıyor, reflektörler konuyor” dedi.
 
 
“Hak ettiğimiz payı almalıyız”
 
 
Bursa SKAL Kulübü Başkanı Vehbi Varlık, turizm sektörünün hem Bursa’da hem de Türkiye’de hareketlendiğini söyledi. Kent olarak turizm sektöründe birçok argümana sahip olunduğunu söyleyen Varlık, “Bir yanda UNESCO Dünya Mirası listesi, bir yanda EHYYA Üyeliği, diğer yanda deniz, dağ. Böylesi argümanları elinde bulunduran bir kent olarak, büyüyen turizm pastasından hak ettiğimiz payı almak istiyoruz” dedi.
 
 
Havaalanı konusu da masaya yatırıldı
 
 
SKAL’ın aylık olağan toplantısında, havaalanı ve Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinin turizme ne kadar katkı sağladığı ile ilgili konular da masaya yatırıldı. Toplantının sonunda Bursa SKAL Kulübü Başkanı Vehbi Varlık ve Serdal Can, Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta’ya plaket verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X