Bursa Ticaret Borsası, Avrupa’ya açıldı

Bursa Ticaret Borsası (BTB), Avrupa Ticaret Borsalar Birliği’ne üye oldu.

Bursa Ticaret Borsası, Avrupa’ya açıldı

BTB’den yapılan açıklamaya göre, Borsa, 2014 yılı başından beri yoğun mesai harcadığı hedefine ulaşarak büyük bir başarıya imza attı ve Avrupa Ticaret Borsalar Birliği’nin ilk Türk üyesi olarak kayıtlara geçti. İtalya’nın Torino şehrinde gerçekleştirilen ve BTB’nin Avrupa Ticaret Borsaları Birliğine kabulünü simgeleyen ‘Bayrak Teslim Töreni’ne BTB Meclis Başkanı Mehmet Aydın, Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Kırmızıay ve Genel Sekreter Fehmi Yıldız katıldı. Meclis Başkanı Mehmet Aydın, zorlu süreçlerden geçtiklerini belirterek, ‘İnce elendik sık dokunduk ama sonunda hedefimize ulaştık ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik’ dedi.

BİR İLKE İMZA ATTI

BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı da bugüne kadar geçen bu zorlu süreçte Türkiye’yi ve Bursa’yı layıkıyla temsil ettiklerini, artık bu platformdan kentin ve borsa üyelerinin etkin şekilde faydalanmasını sağlamayı amaçladıklarını vurguladı. 

Bu arada, Matlı’yı ziyaret eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu da, ’90 yıllık bir geçmişe sahip olan BTB’nin Avrupa Ticaret Borsalar Birliğine tek Türk ticaret borsası olarak kabul edilmiş olması bizleri sevindirdi’ ifadesini kullandı. Strazburg merkezli olarak 1961 yılında kurulan Avrupa Ticaret Borsaları Birliği, bugün, 12 ülkeden 38 ticaret borsasını bir araya getiren uluslararası bir platform. BTB ise bu yapıya Türkiye’den katılan ilk ticaret borsası unvanına sahip oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X