Bursa trafiğine neşter vuruluyor

Vali İzzettin Küçük, Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün hazırladığı, “Trafik Sorunu ve Çözüm Önerileri Çalışması” isimli dosyayı, yazarımız Mustafa Özdal’la paylaştı.

Bursa trafiğine neşter vuruluyor

Kentiçi trafiğe nefes aldırmayı amaçlayan raporda sıkışıklığın nedenleri en ince ayrıntısıyla madde madde sıralandı. Vali İzettin Küçük, ‘Bu öneriler mutlaka hayata geçecek’ dedi.

 

MOTOSİKLETLİ DENETİM.

İlk etapta 20 motosiklet alınacağını anlatan Vali İzzettin Küçük, böylece bir kaza anında olay yerine hızla ulaşılabileceğini, kural ihlali yapan sürücülerin de rahat bir şekilde saptanabileceğini söyledi. Ayrıca 473 kameranın devreye gireceğini ifade eden Vali Küçük, mesai ve okul saatlerinin de trafik yoğunluğunu önleyecek şekilde tekrar belirleneceğini belirtti.

 

Raporda neler var?

-Belediye ile yapılan görüşmelerde bahsi geçen İzmir’den gelişte Avrupa Konseyi’ne direkt geçiş viyadüğü yapılmalı.

– Carrefour önündeki Orhaneli Kavşağı’nın yapısı tamamen değişmeli, kavşağın yan yoluna 2. bir şerit açılmalı.

– Ankara Yolu üzerinde minibüs duraklarının belirlenmesi ile ilgili alınan UKOME kararları bir an önce uygulamaya geçirilmeli.

-İstanbul Yolu’nu 550-600 minibüs kullanıyor. Bu araçlar servis olarak kullanılmalı.

-Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde kavşağa yakın otobüs durağının iptal edilerek alttaki ile birleştirilmeli.

-Altırparmak Caddesi 2 gidiş ve 2 dönüş olarak düzenlenip, 3 yaya ışığı 1’e indirilmeli. Orta ayırıcıya yaya geçişini engellemek için fiziki engel konulmalı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın…

 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X