Bursa Turgay Ciner İlkokulu öğretmenlerinden Estonya’ya ziyaret

Erasmus-Okul Eğitimi Konsorsiyumu Personel Hareketliliği İşbaşı Gözlem Faaliyeti kapsamında Estonya’daki “Rıstıku Pohıkool” okuluna ziyaret gerçekleştirdiler.

Bursa Turgay Ciner İlkokulu öğretmenlerinden Estonya’ya ziyaret

Bursa Turgay Ciner İlkokulu öğretmenleri, Erasmus-Okul Eğitimi Konsorsiyumu Personel Hareketliliği İşbaşı Gözlem Faaliyeti kapsamında 8-12 Nisan tarihleri arasında Estonya’daki “Rıstıku Pohıkool” okuluna ziyaret gerçekleştirdi.

Personel Hareketliliği İşbaşı Gözlem Faaliyetine, Okul Müdürü Özgür koca ve öğretmenler Murat Özlük, Sedef Güler ve Yasemin Gündüz katıldı.

8 – 12 Nisan 2024 tarihleri arasında Turgay Ciner İlkokulu müdürü Özgür Koca, sınıf öğretmenleri Sedef Güler, Yasemin Gündüz ve Murat Özlük’ten oluşan dört kişilik bir grup, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi organizasyonuyla Erasmus+ okul Eğitimi iş başı gözlem programı kapsamında beş günlüğüne Estonya’nın başkenti Talin’de bulunan eğitim süresi dokuz yıllık olan Ristiku Temel Eğitim Okulunu ziyaret etti.

Bu ziyarette öğretmenlerimiz Ristiku Okulu’nun yapmış olduğu planlama dahilinde dersleri canlı olarak yerinde gözlemleme olanağına sahip oldu.

İlk dikkati çeken durum, öğrenci ve öğretmenlerin bina içinde ayakkabı değiştirmeleri oldu.

Okulun 250 öğrenci, 60 öğretmen 2 sosyal pedagog, 2 sanat terapisti, 2 konuşma terapistinin olması ve norm kadro engeli olmaması da ayrıca dikkati çeken bir uygulama oldu.

Okulun tüm ihtiyaçlarının yerel yönetim tarafından karşılanması, öğretmenlerinin okul müdürü tarafından seçilip sözleşme imzalaması grubun beğenisini aldı.

Okulun tüm bölümleri gezilirken, öğretmenleriyle karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca kullandıkları yöntemler, metotlar ve materyaller incelendi.

Dijital programların farklılığı ve çeşitliliği derslerde dijital teknolojinin sorunsuz kullanımı, ders kitaplarının devlet tarafından verilip çocuğa zimmetlenmesi, yıl sonunda toplanıp ertesi yıl tekrar kullanılması, yardımcı ders kitaplarının ve çalışma kitaplarının öğrenciye özel olması, her derslikte lavabo-musluk bulunması, derste kullanılan tüm araçların derslikte bulunan dolaplarda muhafaza edilmesi, günlük 5 ders yapılması, 45 dakika ders, 15 dakika teneffüs süreleri bizden farklı uygulamalar olarak gözlendi.

Gidilen ilk gün her iki okul da kendi tanıtımlarını yaparken, okul personeli gezi öncesi yapılan canlı bağlantı ile karşı okulun yönetiminin taleplerine istinaden tanıtım Türk yemeklerinden oluşan bir gösteri yaptı.

Mantı, taze fasulye, şehriyeli pirinç pilavı, cacık, tatlı olarak ise Mustafakemalpaşa tatlısını hazırlandı.

Ülkemizin, Bursa’nın ve okulun görüntüleri eşliğinde hazırlanan Türk kahvesi yanında çifte kavrulmuş Türk lokumu ve kestane şekeri Estonyalıların hayranlığını kazandı.

Son olarak Erasmus+ işbaşı gözlem projesinden tüm katılımcılar oldukça memnun ayrıldı.

Bursa’daki tüm okullarıda çalışan öğretmenlere ise “mutlaka erasmus+ projelerinde yer almaları, bıkmadan, defalarca başvuru yapmaları ve yurt dışı deneyimi yaşamaları tavsiye edildi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X