Bursa üretim üssü olmalı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Uzay Havacılık Savunma (UHS) Kümelenmesi üyeleri, Fransa’dan gelen davet üzerine Avrupa Havacılık sanayisinin önemli merkezi Toulouse’de gerçekleştirilen ‘Aeromart 2016′ Fuarı’na katıldı.

Bursa üretim üssü olmalı

Söz konusu fuarda Bursalı firmalar, uluslararası firma ve farklı ülkelerdeki kümelenme üyeleri ile ikili iş görüşmesi yapma imkanı yakaladı. BTSO Heyeti, fuarın yanı sıra diğer katılımcı firmalarla birlikte Airbus’ta incelemelerde bulundu. Bursalı firmalar, Airbus A380 Yolcu Uçağı üretim hattını gezdi. Üyeler, dünyanın en büyük geniş gövdeli yolcu uçağının tüm montaj hattını yerinde görerek, önemli bir deneyim kazandı. Ziyarette BTSO üyeleri, ‘AirBussines Academy’ isimli tedarik zincirine katılmak için düzenlenen eğitim programına da katıldı. Bursa UHS Kümelenmesi üyeleri, Fransa programı kapsamında İran Havacılık ve Savunma Kümelenmesi ile de bir iyi niyet protokolü imzaladı. Protokol sayesinde iki kümelenme arasında yatırım ve işbirliği imkanlarının araştırılması hedefleniyor.

POTANSİYELİNİ BİLİYORUZ

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, yaptığı açıklamada, dünya ekonomisinde söz sahibi olan ülkelerin otomotiv ve makine sektörlerindeki tecrübeleriyle uzay, havacılık ve savunma sanayinde de öncü rol üstlendiğini söyledi. Bursa’nın uzay, havacılık ve savunma sektörlerinde de teknoloji ve üretim üssü olmasını hedeflediklerini belirten Duran, ”Bursa’nın sanayi ve teknoloji alt yapısının potansiyelini çok iyi biliyoruz. Bu zenginliğimizi mutlaka stratejik sektörlerde de göstermemiz gerekiyor” dedi. UHS Kümelenmesi Başkanı Dr. Mustafa Hatipoğlu da, kümelenmede 75 firmanın yer aldığını dile getirerek, kümelenme sayesinde firmalar arasında çok güzel bir sinerjinin yakalandığını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X