Bursa uyuşturucuyla mücadelede kararlı

Bursa uyuşturucu kullanımı ve kaçakçılığıyla mücadelede kararlı. Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından uyuşturucu bağımlılığına karşı gösterilen mücadelede emeği geçen kişi ve kuruluşlar ödüllendirildi.

Bursa uyuşturucuyla mücadelede kararlı

RABİA DENİZ

 

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü kapsamında Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlediği etkinlikle, bağımlılığa karşı gösterilen mücadelede emeği geçen kişi ve kuruluşları ödüllendirdi. 

Törenin ardından basın mensuplarının sorularına yanıt veren Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Rüstem Aşkın, gelecekte uyuşturucuyla temas etmeyen çocuk bulmanın neredeyse imkansız hale geleceğini belirtirken, bağımlılığın çağın vebası olduğunu söyledi. 

Bu konuda hükümetin attığı adımların faydalı olduğunu da dile getiren Aşkın, ‘Türkiye’de aileler çok yakından çocuklarına sahip çıkıyorlar, bizlerle iş birliği yapıyorlar. Uyuşturucuyla mücadelede ilk adım ailelerden başlıyor. Ailelerin duyarlılığının ardından emniyet birimlerinin mücadelesi geliyor. Bizim de AMATEM ve ÇEMATEM’de hem aydınlatma hem de bağımlı kişilerin tedavisi için uğraşıyoruz” ifadelerini kullandı. AMATEM Klinik Sorumlu Hekimi Dr. Özyıl Sarıkaya da, dünyaya 20 kişiden birinin uyuşturucu bağımlısı veya uyuşturucuya maruz kaldığını vurguladı. 

Buna rağmen Türkiye’de bağımlılığın dünya ortalamasının altında olduğuna dikkati çeken Sarıkaya, “Bursa’da son birkaç yıldır Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu ile birlikte yoğun çalışmalar başlatıldı. Gerek önleme, gerek tedavi basamaklarındaki çalışmalar gerekse son bir yılda da tedavi sonrası rehabilitasyon çalışmaları hızla devam etmekte. Son yıllardaki çalışmalarla hem tedavi oranlarındaki artışlar hem de önleme çalışmalarının sonuç vermeye başladığını görüyoruz. Çalışmalar devam ettiği sürece kullanım oranlarının azaldığını görüyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X