Bursa Valiliği’nden güvenlik kararı

Bursa Valiliği, belediye başkanlarına saldırı olaylarının artması üzerine bir dizi güvenlik önlemi alınmasını kararlaştırdı. Buna göre Bursa Büyükşehir ve 17 ilçede belediye binasına tüm girişlerde X-Ray’li cihazlarla arama yapılacak.

Bursa Valiliği’nden güvenlik kararı

Bursa’nınGürsu Belediye Başkanı Ak Partili Cüneyt Yıldız geçen mayıs ayında makamında zabıta memuru Fevzi B.’nin saldırısında öldü. Kestel Belediye Başkanı Ak Partili Yener Acar da iki hafta önce Çağdaş Y.’nin silahlı saldırısı sonucu bacağından yaralandı. 

 

Bu saldırılar üzerine Bursa Valiliği, ‘Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 17 İlçe Belediye Başkanlıklarında Zorunlu Güvenlik Tedbirleri Alınmasına Dair’ kararı yayınladı. Buna göre belediyelerdeki özel güvenlik görevlilerinin kimlik sorma, duyarlı kapıdan geçirme, bu kişilerin üstlerini detektörle arama, eşyaları X-Ray cihazından veya benzeri güvenlik sistemlerinden geçirme görevlerini yerine getirecek. Belediye binalarına iş ve işlemler için gelen kişilerin ruhsatlı silahlarının da alınarak emanet dolaplarına konulması talep edildi.

 

Bu tedbirlerin İller İdaresi ve Kabahatler Kanunu ve ilgili yönetmelikler uyarınca alındığı vurgulanan karara uymayanlar hakkında 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacakları kaydedildi. Ayrıca bu kişilere Kabahatler Kanunu’na göre de işlem yapılacağı ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X