Bursa Valisi Mahmut Demirtaş’tan 23 Nisan mesajı

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ilişkin mesaj yayınladı.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş’tan 23 Nisan mesajı

Vali’nin açıklaması şöyle;

Bugün her zamanki gibi iki gururun heyecanını yaşıyoruz ve yaşatmaya devam edeceğiz. Bu iki gururun biri Gazi Meclisimizin açılışının 104. yıl dönümü, diğeri de çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olmasıdır. Bu vesile ile tüm halkımızın ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramını kutluyorum.

23 Nisan 1920 tarihi, hem Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışını hem de halkın yönetime tam anlamıyla hâkim olmasının ilk günü olması nedeniyle önem arz etmektedir.

23 Nisan 1920 tarihi milletimizin bağımsızlığa giden yolda en önemli yapı taşlarından biridir. Çünkü bu tarih hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun tescil edildiği tarihtir.

23 Nisan 1920’de temsil edilen bağımsızlık şuurunun ilelebet geleceğe aktarılması, milli hafızamızda tazeliğini barındırması önem arz etmektedir. İşte bu sebeple 23 Nisan’da açılan meclisin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. Böylece bugünün çocuklarına emanet edilen bu ulvi duygu onların omuzlarında geleceğe taşınacaktır.

İlin Valisi olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tüm dünya çocukları için kutlu olmasını diliyor, bu heyecanı geleceğe taşımak noktasındaki kararlılığımızı bir kez daha yinelemek istiyorum.

Bu duygularla, Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; Bursa’mız, ülkemiz ve tüm dünya çocuklarına ve siz değerli hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X