Bursa Valisi’nden ‘işkence’ açıklaması

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Nilüfer ilçesindeki özel bir bakımevinde kalan engelli çocuklara yönelik kötü muamele iddialarının savcılık ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından soruşturulduğunu belirterek, “İddialar ciddi. İki müfettiş uzun s

Bursa Valisi’nden ‘işkence’ açıklaması

Bugün medyaya yansıyan “kelepçeli bakımevi” haberi üzerine Vali Münir Karaloğlu basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Özel bakımevinde daha önce çalışan bir kadının işten çıkarıldıktan sonra hem kendisi hem de bakım altındaki insanlara kötü muamele yapıldığıyla ilgili Valiliğe müracatı olduğunu hatırlatan Karaloğlu, “Biz onun üzerine inceleme başlattık. İddiayı ciddiye aldık. İncelemeden sonra savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan bu iddialar üzerinde müfettiş istedik. Şubat ayında iki müfettiş geldi. Uzunca süre inceleme yaptı. Mart ayında çalışmalarını tamamladılar ama teftiş raporları bize ulaşmadı. Biz olayı öğrendiğimiz günden beri ciddiyetle üzerine gittiğimiz olay, olay yeni değil” dedi.

İDDİA SAHİBİ ESKİ ÇALIŞANIN SUÇLAMASINA TAKİPSİZLİK KARARI

Olayın iddia aşamasında kesinleşmiş bir durum olmadığını kaydeden Karaloğlu, “Ne savcılık, ne de bakanlık açısından somutlaşmış bir iddia yoktur. Hanımefendinin kendisiyle ilgili kötü muamelesine yönelik Cumhuriyet Savcılığı’nın kovuşturmaya yer olmadığıyla ilgili kararı var. Çalışanın kendisine kötü muameleyle ilgili iddiasını savcılık sonuçlandırmış. İddialar doğru değil, kovuşturmaya yer yok kararı verilmiş. Oradaki hastalarla ilgili soruşturmanın hem savcılık hem bakanlık boyutu devam ediyor. Ciddiyetle üzerinde durduğumuz bir olay. Sonuçlandığında basını bilgilendireceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X