Bursa ve 4 ilçe için kritik uyarı: Dikkatli ve tedbirli olun

Meteoroloji, Bursa için gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu. Bursa Valiliği de, İnegöl, Keles, Yenişehir ve İznik ilçeleri için sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve dolu uyarısı yaptı.

Bursa ve 4 ilçe için kritik uyarı: Dikkatli ve tedbirli olun

Bursa, Bilecik, Kütahya ve Eskişehir için gök gürültülü sağanak uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre, bugün Bursa, Bilecik, Kütahya ve Eskişehir’de beklenen gök gürültülü sağanağın akşam saatlerine kadar kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Valilik’ten 4 ilçe için uyarı

Bursa Valiliği, Bursa’nın doğu kesimlerinde yer alan İnegöl, Keles, Yenişehir, İznik ilçeleri için sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve dolu uyarısı yaptı.

Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nce yapılan son değerlendirmelere göre bugün Kütahya, Eskişehir, Bilecik il geneli ile Bursa’nın doğu kesimlerinde (İnegöl, Keles, Yenişehir, İznik) beklenen gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerine kadar (20:00 TSİ) kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor” denildi.

“Dikkatli ve tedbirli olun”

Vatandaşlar, ani sel, su baskınları, yerel dolu, yıldırım, heyelan ve yağış anında kuvvetli rüzgar risklerine karşı dikkatli ve tedbirli davranmaları konusunda uyarıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X