Bursa ve Aliağa’daki iki santral özelleştirilecek

Bursa Doğalgaz Santrali ile Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali özelleştirilecek. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) konuya ilişkin ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bursa ve Aliağa’daki iki santral özelleştirilecek

Buna göre, Elektrik Üretim AŞ’ye ait, Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali ve Bursa Doğalgaz Santrali ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazlar, varlık satışı yöntemi ile ayrı ayrı özelleştirilecek. İhaleler, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma usulüyle sonuçlandırılabilecek. 

TEKLİFLER AYRI VERİLECEK

Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali ile Bursa Doğalgaz Santrali ihalesi için teklifler ayrı ayrı verilecek. İhalelere yalnızca tüzel kişiler ile Ortak Girişim Grupları katılabilecek. Katılımcılar, ön yeterlilik başvurusunda bulunabilmek ve ihaleye katılabilmek için istenen belgeler ile tekliflerini ihale şartnamesinde belirtilen hususlar doğrultusunda hazırlayıp, Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali için en geç 1 Ekim saat 17.30’a, Bursa Doğalgaz Santrali için ise en geç 15 Ekim saat 17.00’a kadar teslim etmeleri gerekiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X